Bărbatul, originar din Vurpăr, a ales să se trateze acasă, ignorând simptomele inițiale ale bolii și sfaturile medicilor.
Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, pacientul a fost internat inițial la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu pe 5 aprilie, prezentând febră, dureri musculare, tuse și o stare generală alterată. Simptomele au debutat cu aproximativ 10 zile înainte, dar bărbatul a preferat să se autotrateze, evitând consultul medical. Această decizie a avut un impact devastator asupra evoluției stării sale de sănătate.
După internare, medicii au descoperit că pacientul prezenta o erupție cutanată, un semn distinctiv al rujeolei.
A fost solicitat un consult de specialitate în Boli Infecțioase, iar în urma examinării, s-a recomandat transferul la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, dată fiind starea sa de insuficiență respiratorie severă. Situația era critică, necesitând administrarea de oxigen, dar, din nefericire, pacientul a refuzat această intervenție vitală. Consecințele refuzului său au fost imediate și tragice, evoluția bolii ducând la decesul său scurt timp după ce familia a solicitat externarea.
Este de remarcat faptul că înainte de a fi cunoscută situația bărbatului, s-a descoperit că și un copil din familia acestuia avea rujeola, dar nu fusese dus la medic pentru diagnostic și tratament. Această neglijență a contribuit la gravitatea situației, rujeola fiind o boală extrem de contagioasă și potențial periculoasă.
Condițiile Preexistente și necesitatea vigilenței medicale
Bărbatul avea mai multe comorbidități care au complicat lupta cu rujeola. Printre acestea se numără cardiopatia ischemică cronică, bronhopneumopatia cronică bilaterală și obezitatea morbidă. Aceste condiții preexistente, în combinație cu rujeola, au creat un profil de risc extrem de înalt pentru pacient.
DSP Sibiu a subliniat că acesta este primul deces de rujeola la un adult înregistrat de la începutul anului, un semnal de alarmă pentru întreaga comunitate. Importanța vaccinării și a consulturilor medicale regulat nu poate fi subestimată, acestea fiind esențiale pentru prevenirea răspândirii bolilor și a unor potențiale tragedii.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.