Un astfel de incident a avut loc pe ruta Mangalia – Satu Mare, unde un tren a înregistrat o întârziere semnificativă de peste trei ore din cauza unui copac căzut pe linia de alimentare cu energie electrică.
Conform News.ro, acest eveniment a perturbat grav traficul feroviar și a necesitat intervenții rapide pentru a restabili circulația normală.
Incidentul și Intervențiile Realizate
În dimineața zilei de marți, între orele 3:40 și 6:10, trenul InterRegio 1942, care circula pe ruta Mangalia – Satu Mare, a fost nevoit să staționeze între stațiile Stânceni și Lunca Bradului. Motivul opririi a fost un copac aprins și căzut pe catenară, care a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei feroviare.
„În intervalul orar 3.40-6.10, între staţiile Stânceni – Lunca Bradului, trenul IR 1942 a staţionat în zona km 205+750 din cauza unui copac aprins şi căzut pe catenară. S-a intervenit cu drezina pantograf din Deda”, a anunțat CFR SA.
Echipele de intervenție s-au mobilizat rapid, utilizând o drezină pantograf din stația Deda pentru a înlătura copacul și a repara catenara avariată.
După finalizarea intervențiilor la ora 6:10, linia a fost redeschisă și trenul și-a putut continua drumul către destinație. Cu toate acestea, întârzierea acumulată a fost considerabilă, trenul fiind așteptat să ajungă la Satu Mare cu aproape 200 de minute întârziere.
Furtunile și Impactul Lor în România
Incidentul s-a produs în județul Mureș, o zonă afectată recent de furtuni și vijelii puternice. Aceste fenomene meteorologice extreme au cauzat multiple probleme în întreaga țară, inclusiv în București și Ilfov, unde pompierii au intervenit pentru a înlătura copacii căzuți pe mașini și străzi.
Intervențiile pompierilor au fost necesare în 42 de localități din 19 județe, reflectând amploarea problemelor generate de furtuni.
Conform datelor furnizate de autorități, în intervalul orar 7:00-21:00, pompierii au acționat în județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman și Timiș.
„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 7.00-21.00, s-au înregistrat efecte în 42 de localităţi din 19 judeţe (AG, BC, BH, BN, BT, CS, CJ, DB, DJ, GR, HR, HD, IS, MM, MS, SB, SV, TR şi TM)”, au precizat autoritățile.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.