in

Laurențiu Reghecampf preia frâiele echipei ES Tunis

Laurențiu Reghecampf a făcut un pas important în cariera sa de antrenor, alegând să preia conducerea echipei Esperance Sportive de Tunis (ES Tunis), campioana en-titre a Tunisiei.

Laurențiu Reghecampf preia frâiele echipei ES Tunis

Acesta este primul său angajament în fotbalul african, după ce și-a construit cariera antrenând echipe din Europa de Est și Orientul Mijlociu. Cu un contract semnat până în 2026, Reghecampf are o misiune ambițioasă, aceea de a readuce ES Tunis în fruntea clasamentului intern și de a performa în Liga Campionilor Africii.

Un nou început pentru Laurențiu Reghecampf în Africa

După o carieră variată, care l-a dus prin numeroase țări, precum România, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan și Arabia Saudită, Laurențiu Reghecampf își încearcă acum norocul în Africa. Clubul Esperance Sportive de Tunis a oficializat numirea sa printr-un anunț pe Instagram, confirmând semnarea unui contract valabil până în 2026. De asemenea, clubul a menționat că structura echipei tehnice va fi prezentată ulterior, subliniind importanța unei strategii bine definite pentru succesul echipei.

„Clubul Esperance de Tunis a finalizat ultimele detalii ale contractului domnului Laurențiu Reghecampf, noul antrenor principal al echipei noastre. Contractul este valabil până în 2026. Componența staffului tehnic urmează să fie anunțată”, se arată în comunicatul oficial al clubului tunisian.

Pentru Reghecampf, această mutare vine după o perioadă de inactivitate, începând din aprilie, când s-a despărțit de echipa saudită Al-Tai. Prin urmare, provocarea în Tunisia reprezintă nu doar o ocazie de a-și demonstra abilitățile, ci și o nouă etapă în cariera sa, oferindu-i posibilitatea să exploreze un fotbal diferit, cu caracteristici unice în contextul sportului african.

Obiectivul: performanță în campionat și în Liga Campionilor Africii

ES Tunis nu traversează un moment foarte bun, ocupând locul 6 după primele șapte etape de campionat, cu doar 12 puncte acumulate. Diferența față de liderul Olympique Beja este de cinci puncte, iar presiunea asupra noului antrenor este considerabilă. Reghecampf îl înlocuiește pe Miguel Cardoso, antrenorul portughez care a fost demis din cauza rezultatelor sub așteptări, iar așteptările conducerii și fanilor sunt mari.

Un alt obiectiv major pentru noul antrenor este performanța în Liga Campionilor Africii, o competiție de prestigiu în fotbalul african, unde ES Tunis are rivali din diverse țări. În cadrul grupelor, echipa se va confrunta cu Djoliba (Mali), Sagrada (Angola) și Pyramids (Egipt), iar miza este avansarea în fazele superioare ale competiției. Pentru Reghecampf, succesul în această competiție ar însemna recunoaștere la nivel continental și o consolidare a poziției sale în fotbalul internațional.

O echipă valoroasă cu jucători de top

Esperance Sportive de Tunis dispune de un lot valoros, evaluat la puțin peste 20 de milioane de euro. Printre cei mai buni jucători se află internaționali precum Youcef Belaili, extrema stângă de 32 de ani, și Yassine Meriah, fundaș central de 31 de ani, ambii având o cotă de piață de 1,8 milioane de euro. În total, echipa tunisiană are 12 jucători internaționali, ceea ce adaugă un plus de experiență și valoare lotului. Această resursă de talent oferă noi perspective și posibilități pentru Reghecampf, în încercarea sa de a transforma echipa într-o forță competitivă la nivel african.

Laurențiu Reghecampf se află în fața unei provocări care îi poate defini cariera la nivel internațional. Experiența lui în diferite campionate și abordarea sa tactică sunt atuurile care îl pot ajuta să atingă performanțele așteptate de club și suporteri. Dacă reușește să aducă ES Tunis în topul clasamentului intern și să avanseze în Liga Campionilor Africii, Reghecampf ar putea deveni un nume cunoscut nu doar în Europa și Orientul Mijlociu, ci și pe continentul african.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.