Această nouă caracteristică se concentrează pe minimizarea impactului negativ al aplicațiilor preinstalate, cunoscut și ca bloatware, asupra resurselor dispozitivelor.
Android 14 introduce un sistem inteligent de gestionare a aplicațiilor, care va activa o scanare detaliată a partițiilor sistemului la prima inițiere a dispozitivului. După cum explică Mishaal Rahman, expert de renume în domeniul Android, dacă în timpul acestei scanări se detectează o aplicație nouă cu capacitatea de a fi lansată direct de pe ecranul principal, aceasta va fi automat plasată într-o stare „STOPPED”.
Aceasta înseamnă că aplicațiile respective nu vor folosi resursele sistemului până nu sunt deschise explicit de către utilizator.
Flexibilitate pentru producătorii de dispozitive
Google, în dorința de a oferi mai multă flexibilitate producătorilor de dispozitive Android, va implementa această funcție în cadrul Android Open Source Project (AOSP). Totodată, producătorii de dispozitive Android (OEM) vor avea posibilitatea de a exclude această funcție, dacă așa doresc.
Mai mult, ei pot alege să adauge anumite aplicații preîncărcate pe o listă de excepții, permițându-le astfel să ruleze în background fără a fi deschise inițial de către utilizatori.
Pachetul GMS (Google Mobile Services) conține mai multe aplicații Google care sunt exceptate de la această regulă. Printre acestea se numără aplicații populare precum Chrome, Play Store, Photos, Files, YouTube Music, Contacts și altele.
Această decizie se bazează pe faptul că blocarea accesului acestor aplicații la resursele sistemului ar putea influența negativ funcționalitățile esențiale, cum ar fi sincronizarea contactelor sau actualizările automate ale aplicațiilor.
Mishaal Rahman subliniază că această nouă caracteristică reprezintă o strategie eficientă de a limita efectele negative ale bloatware-ului, contribuind astfel la prelungirea duratei de viață a bateriilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.