in

ASF introduce plată în rate și suspendare pentru asigurările RCA, oferind flexibilitate deținătorilor de autovehicule

ASF a anunțat pe 18 ianuarie un set de inițiative menite să diminueze presiunea financiară asupra proprietarilor de autovehicule cu polițe RCA.

ASF introduce plată în rate și suspendare pentru asigurările RCA, oferind flexibilitate deținătorilor de autovehicule

Dintre propunerile ASF, două se remarcă prin impactul lor pozitiv asupra asiguraților:

  • Suspendarea Contractului RCA: O inovație majoră este posibilitatea suspendării efectelor contractului de asigurare RCA în perioadele în care autovehiculul nu este folosit. O astfel de măsură nu doar că economisește resurse, dar și extinde valabilitatea poliței pentru durata suspendării.
  • Plata Primei în Rate: O altă facilitate importantă este opțiunea de a achita prima de asigurare RCA în rate, indiferent de suma acesteia. Această opțiune este valabilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, oferind o mână de ajutor celor care gestionează bugete mai strânse.

Revizuirea tarifelor RCA

În plus, ASF a subliniat necesitatea unei revizuiri a modului în care se stabilește tariful primei RCA pentru contractele cu durată mai mică de 12 luni. Scopul este de a reduce discrepanțele între polițele anuale și cele pe termen scurt.

De asemenea, ASF a menționat importanța analizei situației asiguraților cu risc ridicat, în special a transportatorilor de mărfuri, pentru a le asigura accesul la tarife echilibrate.

„Din această perspectivă, analiza are în vedere, cu precădere, identificarea unor propuneri destinate transportatorilor de mărfuri pentru ca aceștia să aibă acces la un tarif de primă echilibrat în cazul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, astfel încât valorile tarifelor recomandate să fie într-un interval mai apropiat de tariful de referință”, a comunicat ASF.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.