În lumina conflictului din Gaza care alimentează sentimente de ură și antisemitism, compania reevaluează utilizarea termenului „sionist” pe platformele sale.
Meta, gigantul rețelelor sociale, se află în discuții interne pentru a determina cum ar trebui abordată utilizarea termenului „sionist” pe platformele sale de socializare, Facebook și Instagram.
Această reconsiderare vine în contextul în care evenimentele recente din Orientul Mijlociu au intensificat polarizarea și discursul de ură, inclusiv antisemitismul, în mediul online.
Un purtător de cuvânt al Meta a evidențiat necesitatea de a evalua politicile companiei privind examinarea mesajelor care folosesc acest termen, subliniind că „Având în vedere polarizarea crescândă a discursului public din cauza evenimentelor din Orientul Mijlociu, considerăm că este important să ne evaluăm liniile directoare.”
Navigarea între libertatea de exprimare și protecția identității
Meta se confruntă cu dilema de a echilibra libertatea de exprimare cu nevoia de a proteja utilizatorii împotriva discursului de ură.
Compania afirmă că „nu permite utilizatorilor să atace alte persoane pe baza unor elemente ale identității lor, precum naționalitatea sau religia”. Cu toate acestea, termenul „sionist” prezintă provocări unice, deoarece „se referă adesea la ideologia unei persoane, care nu este o caracteristică protejată”, dar poate fi utilizat și într-un mod care vizează evreii sau israelienii într-un mod dezumanizant sau violent.
În prezent, politicile Meta permit criticarea unei ideologii prin utilizarea termenului „sionist”, dar interzic mesajele care folosesc acest cuvânt pentru a se referi la evrei sau israelieni într-un mod ofensator.
Această distincție subliniază complexitatea moderării conținutului și necesitatea de a găsi un echilibru între diversele perspective și drepturile individuale.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.