in

Adio, Frig! Temperaturi plăcute și ploi ocazionale pe 30 decembrie în România

Prognoza meteo pentru 30 decembrie aduce temperaturi peste medii în majoritatea regiunilor țării, cu posibile precipitații slabe în anumite zone.

Adio, Frig! Temperaturi plăcute și ploi ocazionale pe 30 decembrie în România

Conform previziunilor, în regiunile intracarpatice și la munte, cerul se va prezenta temporar noros, cu ploi slabe și trecătoare. Maximele termice vor varia, în general, între 4 și 13 grade Celsius.

Pentru noaptea de 30 decembrie, se așteaptă înnorări treptate în vest și nord-vest, cu posibilitatea unor ploi slabe și izolate. Alte regiuni vor beneficia de cer senin, cu excepția unor zone restrânse unde vor apărea nori de nivel jos sau ceață. Vântul va avea intensități slabe până la moderate, iar temperaturile minime se vor situa între -5 și 5 grade Celsius.

În București, cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va oscila între 1 și 2 grade, cu valori ușor mai scăzute în zonele periurbane.

Prognoza pentru sâmbătă, 30 decembrie

Continuând trendul temperaturilor mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei date, 30 decembrie va aduce vreme frumoasă în majoritatea țării. În zonele intracarpatice și montane, cerul va fi parțial noros, cu ploi slabe ocazionale.

Restul teritoriului va beneficia de un cer variabil, predominant senin pe parcursul zilei, cu nebulozitate joasă și ceață în anumite regiuni dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade Celsius, iar cele minime între -4 și 5 grade.

În capitală, va fi predominant însorită, cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, înclinând spre senin în timpul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Maxima termică se va situa în jurul valorilor de 12-13 grade, iar minima va fi de 0-2 grade. Spre sfârșitul zilei, sunt așteptate nori de nivel jos sau ceață.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter