in

Angajare legală de bonă sau menajeră prin tichete valorice garantate de Ministerul Muncii

În contextul nevoii crescânde de servicii casnice de calitate, Ministerul Muncii vine cu o soluție inovatoare și transparentă pentru persoanele fizice care doresc să angajeze și să remunereze legal bonă sau menajeră.

Angajare legală de bonă sau menajeră prin tichete valorice garantate de Ministerul Muncii

Prin intermediul unei platforme electronice speciale, beneficiarii și prestatorii de servicii casnice sunt aduși în contact într-un mod eficient și conform legii.

Tichete valorice: O nouă metodă de remunerare și asigurare socială

Conceptul introdus de Ministerul Muncii presupune utilizarea tichetelor valorice pentru remunerarea persoanelor care desfășoară activități ocazionale în gospodărie. Aceste nu sunt doar mijloace de plată, ci și purtătoare de beneficii de asigurări sociale și de sănătate pentru lucrători. Astfel, beneficiile includ și servicii medicale decontate, iar contribuțiile angajaților sunt valorificate și la pensie.

Platforma electronică, accesibilă la adresa tichete.anofm.ro, a fost creată pentru a facilita interacțiunea dintre beneficiari și prestatorii de servicii casnice. Beneficiarii pot posta serviciile pentru care caută personal, în timp ce prestatorii pot oferi serviciile pe care le pot furniza, asigurând astfel o mediere eficientă între cerere și ofertă în domeniul activităților casnice.

Beneficii pentru prestatori și flexibilitate pentru angajatori

Platforma oferă numeroase avantaje atât pentru prestatorii de servicii, cât și pentru angajatori. Pentru prestatori, înrolarea în platformă și furnizarea serviciilor în baza tichetelor valorice implică beneficii substanțiale, inclusiv asigurări de pensie și sănătate, cu condiția preschimbării a cel puțin 85 de tichete de activități casnice, echivalent cu 1.275 de lei pe lună.

De asemenea, angajatorii care se înscriu în platformă au posibilitatea să achiziționeze și să distribuie tichete valorice propriilor angajați pentru activități casnice.

Diversitatea activităților casnice acoperite

Tichetele valorice pot fi folosite pentru o varietate largă de servicii casnice, inclusiv aranjarea și servirea mesei, curățarea locuinței, călcatul rufelor, îngrijirea animalelor de companie, plantarea și recoltarea, spălarea autovehiculelor și multe altele. Această flexibilitate asigură că persoanele care oferă servicii casnice pot beneficia de oportunități variate de angajare.

Este demn de menționat că operaționalizarea acestei platforme reprezintă și un pas important în atingerea jalonului 397 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, inițiativa Ministerului Muncii nu doar că aduce soluții concrete pentru problemele actuale legate de angajarea personalului casnic, dar contribuie și la obiectivele mai largi de redresare și modernizare economică.

Ministerul Muncii oferă prin această platformă o soluție modernă și legală pentru angajarea de personal casnic, facilitând un proces de angajare transparent și avantajos pentru ambele părți implicate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter