in

Apare un nou Hypermarket în România! Kaufland, Lidl și Metro sunt îngrijorați

România este pe cale să devină terenul de joacă pentru un nou jucător major în arena retailului, o schimbare ce promite să aducă un suflu nou pe piața locală.


Hypermarketurile Kaufland, Lidl și Metro, care până acum și-au împărțit confortabil cota de piață, se vor vedea nevoite să își recalibreze strategiile în fața unui nou concurent de anvergură: retailerul polonez Zabka.

Intrarea acestuia pe piața din România nu este doar o veste, ci o promisiune de inovare și diversitate într-un sector competitiv.

Consiliul Concurenței din România a pus deja bazele acestei noi ere prin aprobarea tranzacției care permite grupului Zabka Polska să preia controlul asupra DRIM Daniel Distribution FMCG și RetailCo. Acest prim pas oficial deschide calea pentru o expansiune ambițioasă a Zabka în România, marcând debutul planurilor sale de a deveni un jucător de temut pe piața locală.

Cu un țel declarat de a inaugura 200 de magazine în România în viitorul apropiat, Zabka își propune să abordeze piața urbană prin deschiderea de spații noi, adaptate nevoilor consumatorilor moderni.

Dar ambițiile Zabka nu se opresc aici. Compania dorește să aducă și conceptul său inovator de magazine autonome Nano pe piața românească. Aceste magazine, care au cunoscut deja succesul în Polonia, sunt deschise în locații strategice precum clădiri de birouri sau cluburi sportive, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru cumpărăturile de zi cu zi.

Intrarea Zabka pe piața din România nu este doar o extindere geografică, ci și o afirmare a modelului său de business. Fiind parte a CVC Capital Partners, Zabka și-a propus să depășească giganți globali precum Amazon, îndreptându-și atenția către serviciile de proximitate și accesibilitate. Grupul Zabka, cu peste 10.000 de magazine la nivel global, servește zilnic peste 3 milioane de clienți, o dovadă clară a succesului și a eficienței modelului său de retail de proximitate.

Un lider emergent în domeniul retailului

Zabka, fondată în 1998 și reorganizată sub numele de Zabka Group în 2021, a evoluat de-a lungul anilor într-o entitate complexă, cu multiple divizii orientate spre inovare și satisfacerea nevoilor consumatorilor. Prin Zabka Polska, compania și-a consolidat prezența în domeniul retail, gestionând o rețea extinsă de magazine de tip convenience. În paralel, Zabka Digital și Zabka Future explorează noi orizonturi prin dezvoltarea unui ecosistem digital modern și prin sprijinirea inițiativelor inovative care pot aduce valoare adăugată întregului grup.

Debutul Zabka pe piața din România reprezintă nu doar o provocare pentru jucătorii consacrați, dar și o oportunitate pentru consumatori de a experimenta un mod nou și dinamic de a face cumpărături. Cu un angajament ferm către inovație, accesibilitate și diversificare, Zabka are toate șansele să se impună ca un lider emergent în retailul românesc, oferind clienților o alternativă proaspătă și atractivă la modelele tradiționale de shopping.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter