in

Armata României oferă 14.000 de lei tinerilor voluntari: cum te poți înscrie

Armata României propune un nou proiect care oferă o oportunitate unică pentru tinerii între 18 și 35 de ani.


Prin acest program, participanții vor beneficia de o serie de avantaje, inclusiv o indemnizație generoasă, în timp ce contribuie la apărarea națională.

Armata României lansează un proiect ambițios care vizează atragerea tinerilor în serviciul militar, oferindu-le oportunitatea de a servi țara în calitate de militari voluntari. Acest program se adresează bărbaților și femeilor cu vârste între 18 și 35 de ani, care nu au efectuat anterior serviciul militar activ sau în rezervă.

Inițiativa promite o experiență valoroasă, completată de beneficii materiale semnificative, inclusiv o indemnizație netă de 14.295 de lei.

Beneficii și condiții

Proiectul prevede că participanții vor fi înrolați pentru un program de pregătire militară de bază, cu o durată de până la patru luni. Pe lângă formarea profesională, voluntarii vor beneficia de cazare, hrană, echipament, asistență medicală și medicamente, toate oferite gratuit. Mai mult, aceștia vor primi o indemnizație lunară echivalentă cu salariul unui soldat în termen, conform regulamentelor militare în vigoare.

La finalizarea cu succes a programului, participanții vor fi recompensați cu o indemnizație substanțială, reprezentând echivalentul a trei salarii medii brute, și vor fi încorporați în rezerva operațională a armatei.

Un impuls pentru rezerva militară

Inovația acestui program constă în abordarea flexibilă și incentivată a serviciului militar, concepută pentru a atrage tineri din diverse medii. Generalul Gheorghiţă Vlad, șeful Statului Major al Apărării, subliniază intenția de a oferi o nouă perspectivă asupra serviciului militar, orientată spre principiile fundamentale ale conducerii războiului și adaptată nevoilor contemporane.

Cu toate acestea, drumul spre implementarea efectivă a acestui proiect a fost marcat de întârzieri și lipsa de comunicare între ministere, așa cum relevă declarațiile generalului (r) Virgil Bălăceanu. Criticile aduse se concentrează pe faptul că proiectul a rămas blocat în birocrație timp de peste doi ani, evidențiind necesitatea unei acțiuni rapide pentru a aduce acest plan ambițios la viață.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter