Avertismentul Poliției despre riscurile plății cu cardul Contactless! Cum să te protejezi de skimming?
in

Avertismentul Poliției despre riscurile plății cu cardul Contactless! Cum să te protejezi de skimming?

Furtul datelor de pe cardurile de plată reprezintă o preocupare crescândă pentru deținătorii de carduri, în special în contextul plăților contactless sau în magazine.


Poliția a emis recent avertismente cu privire la metodele de skimming utilizate de hoți pentru a sustrage datele cardurilor, lăsând consumatorii fără fonduri în conturi.

Furtul datelor de pe cardurile de plată a devenit o practică din ce în ce mai răspândită și sofisticată. Hoții au găsit metode ingenioase de a extrage informații atunci când consumatorii efectuează plăți contactless sau folosesc cititoare de carduri în magazine.

Această tehnică de fraudă, cunoscută sub numele de skimming, nu este nouă, dar a evoluat, extinzându-se de la bancomate la magazine.

Pericolul skimming-ului în magazine

Metoda de skimming presupune copierea datelor cardului de către vânzătorul din magazin sau de către o altă persoană care a intrat temporar în posesia cardului.

Aceste copii pot fi folosite pentru a efectua tranzacții frauduloase, în special în cazul cardurilor care nu necesită autorizare prin PIN pentru plățile de bunuri și servicii. Această practică poate lăsa consumatorii cu conturile bancare golite fără ca aceștia să-și dea seama inițial de fraudă.

În cazul bancomatelor, infractorii instalează dispozitive speciale care extrag date de pe banda magnetică sau de pe cip și PIN. Aceste informații sunt apoi transmise prin radio și folosite pentru a crea carduri false, permițând retragerea banilor din conturile clienților.

Cum să te protejezi de skimming?

Pentru a reduce riscul de a deveni victima unui furt de date de pe carduri sau a skimming-ului, se recomandă retragerea banilor de la bancomate situat în incinta băncilor.

De asemenea, este important să inspectați bancomatul înainte de a retrage bani, verificând dacă tastatura sau cititorul de carduri pare să fie modificat sau adăugat ulterior.

O altă măsură de precauție esențială este acoperirea tastaturii atunci când introduceți PIN-ul, fie că este vorba de un bancomat sau de un terminal de plată în magazin. În cazul plăților contactless, se recomandă să nu efectuați astfel de plăți în timp ce stați la coadă și să nu expuneți detaliile cardului în fața altor persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter