in

Avertizări de inundații Cod Portocaliu și Galben în opt județe din Vestul României

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări de inundații pentru opt județe din vestul României.

Avertizări de inundații Cod Portocaliu și Galben în opt județe din Vestul României

În următoarele zile, râurile din aceste zone sunt sub amenințarea unor viituri serioase, cu avertizări de Cod portocaliu și Cod galben.

Zonele afectate și măsurile de prevenție

Conform INHGA, codul portocaliu de este în vigoare până luni dimineața pe râurile din bazinul hidrografic Tur, sectorul situat în aval de confluența cu râul Talna în județul Satu Mare.

Pe lângă acesta, codul galben de inundații afectează râuri din mai multe bazine hidrografice, inclusiv Tur, Crasna, Crișul Alb, Crișul Negru, Mureș, Bârzava și Moravița, precum și pe râurile Şieu și Niraj, până duminică la ora 12:00.

Riscuri și recomandări

Hidrologii avertizează că, în urma propagării viiturilor, sunt posibile creșteri de debite și niveluri care ar putea depăși cotele de apărare. Populația este sfătuită să respecte măsurile impuse de autoritățile naționale, județene sau locale responsabile de gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

Echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze în zonele menționate, iar cetățenii sunt îndemnați să rămână informați și să urmeze instrucțiunile autorităților locale pentru a naviga în siguranță prin aceste provocări.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter