in

Bitcoin în ascensiune! Prognozele expertilor anticipează Valori Record până în 2024

Bitcoin, liderul criptomonedelor, se află în pragul unei posibile ascensiuni spectaculoase.

Bitcoin în ascensiune! Prognozele expertilor anticipează Valori Record până în 2024

Conform anticipațiilor experților, până la sfârșitul anului 2024, valoarea ar putea atinge cote neașteptat de ridicate, stimulând interesul investitorilor și agitând apele pieței financiare digitale.

Recent, Bitcoin a surprins piața cripto prin atingerea unui nou nivel record, depășind pragul de 43.000 de dolari pentru o unitate. Această evoluție marcantă, evidențiată de datele Coin Metrics, arată o creștere de aproape 4%, cu Bitcoin ajungând la 43.478,00 dolari și chiar atingând temporar suma de 43.977,40 dolari.

Această ascensiune vine în ciuda provocărilor recente din industrie, cum ar fi amenzi impuse firmei de creditare în Nexo de către Comisia pentru bursă şi valori Mobiliare (SEC).

Piața cripto, o dinamică plină de contraste

Antoni Trenchev, co-fondatorul Nexo, într-un interviu pentru Yahoo Finance, a subliniat că piața cripto transmite semnale variate. El rămâne însă optimist pe termen lung, argumentând că evenimente recente precum acordul cu Binance și speranța aprobării unui ETF Bitcoin spot sunt indicii ale unei reglementări dinamice și diversificate a pieței.

Trenchev consideră că perioada post-prăbușirea FTX a purificat piața, eliminând activele mai slabe și consolidându-le pe cele mai rezistente, precum Bitcoin.

Reflectând asupra viitorului Bitcoin, Trenchev mizează pe potențialul său de creștere exponențială. După ce a depășit pragul de 40.000 de dolari pentru prima dată de la aprilie 2022, Bitcoin a înregistrat o serie de maxime istorice. Această tendință ascendentă a fost intensificată de optimismul legat de perspectiva aprobării unui ETF spot pentru Bitcoin în SUA.

Trenchev preconizează că Bitcoin ar putea atinge valoarea de 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024, un prag care ar reprezenta o reușită semnificativă.

Un moment cheie în această evoluție ar putea fi „înjumătățirea” Bitcoin, fenomen care se produce la fiecare adăugare de 210.000 de blocuri noi în blockchain, aproximativ o dată la patru ani. Acest proces reduce la jumătate recompensele acordate minerilor de Bitcoin, influențând direct oferta și cererea și, implicit, prețul criptomonedei.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter