in

Bugetul Bucureștiului pentru 2024 intră în dezbatere publică, Nicușor Dan dezvăluie prioritățile

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget al Capitalei pentru anul 2024, cifrat la 6,5 miliarde de lei.


Această etapă esențială în procesul de alocare a resurselor financiare vine cu o serie de priorități menite să îmbunătățească infrastructura urbană și calitatea vieții bucureștenilor.

Un buget pentru dezvoltare și investiții

Primarul a subliniat că proiectul de buget, elaborat în colaborare cu consilierii din USR și PMP, a fost făcut public pe site-ul Primăriei Municipiului București, deschizând astfel calea pentru o perioadă de 15 zile de consultări publice. încurajează cetățenii să participe activ la acest proces, oferind observații și sugestii care să contribuie la finisarea documentului final. „Legea ne spune că timp de 15 zile trebuie să lăsăm bugetul în dezbatere publică și încurajez cetățenii să facă observații pe proiectul de buget”, a declarat Nicușor Dan, evidențiind deschiderea administrației locale către implicarea comunității.

Bugetul propus se ridică la suma de 6,5 miliarde de lei, din care 6 miliarde reprezintă veniturile proprii ale municipiului, inclusiv o parte din impozitul pe salarii al bucureștenilor, iar restul de 425 de milioane de lei sunt fonduri europene, deja plătite în 2023 pentru diverse achiziții, urmând a fi decontate în 2024.

Acest plan financiar exclude orice sume viitoare din fonduri europene care doar tranzitează conturile municipiului, reflectând astfel o gestionare prudentă și orientată către dezvoltare a resurselor capitalei.

Participare civică și priorități urbane în bugetul Capitalei

Printre prioritățile stabilite de pentru anul în curs se numără proiecte ambițioase, cum ar fi:

  • refacerea a 70 de kilometri din rețeaua de termoficare
  • promovarea sportului în rândul elevilor cu un buget de 20 de milioane de lei
  • reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai
  • înlocuirea a 30 de locuri de joacă
  • se pune accent pe sănătate, prin crearea Băncii de țesuturi la Spitalul Colentina
  • refacerea sistemelor electrice în spitalele aflate în administrarea Primăriei Generale

Planul financiar pentru 2024 vine în întâmpinarea nevoilor imediate ale orașului, punând bazele pentru proiecte de infrastructură și sociale de amploare.

Cu o atenție deosebită acordată sănătății publice, educației și infrastructurii urbane, bugetul propus de administrația lui Nicușor Dan are potențialul de a aduce schimbări semnificative în viața cetățenilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter