in

Câștiguri neașteptate ale unui livrator de mâncare! Află povestea lui

Profesia de livrator de mâncare a devenit o opțiune tot mai populară în rândul românilor.

Câștiguri neașteptate ale unui livrator de mâncare! Află povestea lui

Un exemplu concret este cazul unui român care, după 18 ani petrecuți în Italia ca șofer de camion, s-a întors în țară, alegând să devină livrator de mâncare la Cluj.

Livratorul, în vârstă de 50 de ani, a împărtășit experiența sa de muncă în acest domeniu, dezvăluind detalii interesante despre venituri și condiții de lucru. Optând pentru folosirea mașinii personale, un model Toyota, pentru a livra mâncare, acesta a subliniat adaptabilitatea și flexibilitatea jobului său.

Lucrând aproximativ 10 ore pe zi, el a menționat că aplicația prin care se efectuează livrările îi permite să își aleagă orele de muncă și să ia zile libere atunci când este necesar.

Venituri și satisfacții profesionale

Deși nu necesită calificări speciale, fiind accesibil unui spectru larg de vârste, de la tineri de 18-25 de ani până la persoane în vârstă de 60 de ani, meseria de livrator oferă venituri surprinzător de bune.

Într-o săptămână tipică, acest livrator a reușit să câștige 3.000 de lei net. Desigur, există fluctuații, o săptămână mai slabă putând aduce doar jumătate din această sumă. Bonusurile sunt un alt aspect pozitiv, cu recompense de 300 de lei pentru 60 de livrări. După deducerea cheltuielilor cu benzina, uleiul și taxele, venitul săptămânal net se stabilizează la 3.000 de lei.

Bacșișurile constituie o altă sursă de venit, deși acestea variază considerabil. Unii clienți sunt extrem de generoși, oferind bacșișuri substanțiale, în timp ce alții pot fi mai rezervați în acest sens. Curierul descrie această profesie ca fiind „o gură de oxigen”, mai ales pentru studenți și persoanele vârstnice care nu sunt întotdeauna preferate de angajatori.

Povestea acestui livrator de mâncare reflectă o realitate complexă a pieței muncii din România, arătând cum flexibilitatea și accesibilitatea unui astfel de job pot oferi oportunități valoroase pentru diferite categorii de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter