in

CSM organizează concurs pentru ocuparea posturilor de judecător și procuror! O oportunitate pentru profesioniștii din domeniul juridic

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță desfășurarea unui nou concurs pentru ocuparea a peste 100 de posturi de judecător și procuror.

CSM organizează concurs pentru ocuparea posturilor de judecător și procuror! O oportunitate pentru profesioniștii din domeniul juridic

Acest demers vine în sprijinul strategiei de consolidare a corpului magistraturii, evidențiind nevoia constantă de profesionalism și dedicație în domeniul justiției.

Concursul, programat să se desfășoare în capitală între lunile februarie și iulie 2024, reprezintă o oportunitate semnificativă pentru absolvenții de drept și practicienii din domeniul juridic interesați să servească principiile de dreptate și echitate la cel mai înalt nivel.

CSM pune la bătaie 75 de posturi de judecător și 42 de posturi de procuror, plus liste suplimentare de 30, respectiv 11 posturi, subliniind astfel angajamentul de a aduce noi talente în sistemul judiciar.

Calendarul concursului

Procedura de selecție este riguros planificată, începând cu un test-grilă pentru verificarea cunoștințelor juridice programat pe 14 aprilie. Testul va acoperi domenii esențiale precum dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal, punând astfel la încercare pregătirea candidaților în materiile fundamentale ale jurisprudenței.

Următoarea etapă, prevăzută pentru luna mai, include probe scrise dedicate dreptului civil și procesual civil, precum și dreptului penal și procesual penal, testând capacitatea aplicanților de a analiza și rezolva cazuri complexe din perspectiva legislației în vigoare.

Testarea psihologică, planificată între 18 și 26 mai, va evalua aptitudinile emoționale și psihologice ale candidaților, esențiale pentru gestionarea presiunilor și responsabilităților specifice rolului de magistrat. În final, între 22 și 30 iunie, vor avea loc interviurile, moment decisiv în stabilirea celor mai potriviți candidați pentru a se alătura rândurilor justiției române.

 

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter