Oase umane şi cioburi de ceramică au ieşit la iveală, dezvăluind posibile secrete ale trecutului milenar al acestei ţări sud-americane. Descoperirea a fost atât de surprinzătoare încât ar putea schimba în mod radical percepţia asupra istoriei Braziliei.
Coordonate de arheologul Wellington Lage, echipele de săpături au dezgropat mii de artefacte străvechi care par să dateze cu până la 9.000 de ani în urmă.
Este un adevărat tezaur istoric care a iesit la lumina după decenii de ascundere sub vegetaţia tropicală şi aglomerarea urbană în creştere rapidă a oraşului Sao Luis, capitala statului Maranhao.
Descoperire Arheologică Remarcabilă în Sao Luis, Brazilia
Cercetătorii au fost iniţial chemaţi pentru a efectua un studiu înainte de construcţia de locuinţe, dar nimeni nu se aştepta la o astfel de descoperire.
În urmă cu mai bine de trei decenii, o bucată de maxilar uman a fost găsită în acelaşi sit, dar recenta expediţie a adus la lumină unelte de piatră, cioburi de ceramică şi oase, dezvăluind patru epoci diferite de locuire în zonă.
Wellington Lage a afirmat că aceste descoperiri includ stratul superior, aparţinând populaţiei Tupinamba, care a trăit în regiune în jurul anului 1612, când coloniştii europeni au înfiinţat Sao Luis.
Urmează un strat ce conţine obiecte antice specifice popoarelor din pădurea amazoniană, iar mai jos, la o adâncime de aproximativ doi metri, se află stratul care este cu mult mai vechi decât oricare alt strat similar descoperit în zonă. Acest strat a fost lăsat de un grup de oameni care au trăit acum aproximativ 8.000-9.000 de ani, potrivit estimărilor.
Această descoperire uluitoare ar putea schimba complet istoria Braziliei, sugerând că primii locuitori s-au stabilit în această regiune cu cel puţin 1.400 de ani mai devreme decât se credea anterior.
Institutul brazilian de Istorie şi Patrimoniu Artistic a subliniat că această descoperire oferă o mărturie a unei istorii lungi de aşezări umane în această regiune, dezvăluind un trecut care precede perioadele deja documentate.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.