in

Descoperiri Alarmante la „Ferma Dacilor”: Conexiuni ilegale la electricitate și pericole nespuse

Detalii alarmante au ieșit la iveală în urma tragediei de la „Ferma Dacilor” din Prahova, petrecută în noaptea de Crăciun a anului 2023.

Descoperiri Alarmante la „Ferma Dacilor”: Conexiuni ilegale la electricitate și pericole nespuse

Autoritățile au descoperit că pensiunea era racordată ilegal la rețeaua de electricitate, un fapt care ar putea avea implicații majore în ancheta în curs.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a furnizat informații presei, inclusiv HotNews.ro, confirmând că pensiunea „”, locul unui devastator incendiu în a doua zi de Crăciun 2023, era conectată ilegal la rețeaua electrică.

Această improvizație nu numai că era neautorizată, dar reprezenta și un pericol semnificativ.

În ciuda acestei conectări ilegale, reprezentanții resortului au semnalat probleme cu curentul electric la ANRE, evidențiind subdimensionarea instalațiilor. Această sesizare vine în contradicție cu practicile ilegale descoperite de autorități.

Acuzații și implicații juridice

Investigațiile au relevat că alimentarea pensiunii se făcea de la un punct situat la peste jumătate de kilometru distanță, destinat inițial doar pentru o pompă de apă. Mai mult, acest punct de alimentare avea un certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, emis abia la sfârșitul lunii mai 2023.

Pentru o structură cu consumul specific „Fermei Dacilor”, era necesar un post de transformare dedicat. Certificatul de racordare menționa explicit interdicția de a branșa alți utilizatori, ceea ce intensifică gravitatea situației.

ANRE a specificat că pentru racordare s-a folosit un cablu electric pe o distanță de 650 de metri, un act ce constituie infracțiune și va fi inclus în seria de acuzații aduse de procurori.

Procurorii au descoperit și alte încălcări ale legii, datând încă din 2016, când Consiliul Județean Prahova a sesizat Parchetul despre construcțiile ilegale la „Ferma Dacilor”. DEER a dezvăluit că abia în 2022 a primit o cerere de racordare la rețeaua electrică a pensiunii, ceea ce confirmă funcționarea ilegală a acesteia timp de un deceniu.

Rechizitoriul împotriva persoanelor considerate vinovate subliniază această încălcare sistematică a legii.

Cornel Dinicu, asociat cu tragedia de Crăciun, a fost arestat preventiv la 3 ianuarie 2024, cu verdictul final încă în așteptare. Procurorii îl consideră un pericol public și se opun cercetării sale în libertate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter