in

Dosarele de Pensie din România se schimbă! Daniel Baciu pregătește terenul pentru recalcularea mult așteptată

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii din România, a adus vești importante pentru pensionarii din țară.

Dosarele de Pensie din România se schimbă! Daniel Baciu pregătește terenul pentru recalcularea mult așteptată

El a vorbit despre un progres remarcabil în digitalizarea dosarelor de , un pas esențial în pregătirea pentru recalcularea pensiilor, așa cum este prevăzut în noua legislație.

Potrivit lui Baciu, aproximativ 95% din dosarele de pensie au fost digitalizate și integrate cu succes într-un sistem electronic de ultimă generație.

Această inițiativă a transformat dosarele în format digital, facilitând astfel un proces de verificare mai eficient și mai exact. Baciu a subliniat că fiecare aspect al dosarelor este verificat cu atenție, pentru a asigura o calculare corectă și pentru a preveni erorile în viitoarea recalculare a pensiilor.

Focalizarea pe dosarele complexe

Cu majoritatea dosarelor deja digitalizate, accentul este acum pus pe dosarele complexe, care sunt considerate cele mai dificile. Baciu a exprimat speranța că acest proces va fi finalizat într-un timp scurt, astfel încât recalcularea pensiilor să poată avea loc cât mai curând.

„Practic noi facem două operaţiuni: dosarele sunt trecute într-un format electronic de ultimă generaţie, de colegii care lucrează exclusiv pentru această operaţiune. Dosarele sunt şi verificate, deci noi verificăm dosarele de la prima pagină până la ultima, astfel încât să fim siguri că sunt corect calculate pensiile. Au rămas în momentul de faţă cele mai grele dosare, cele complexe. Sperăm să terminăm acest proces de evaluare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este esenţial pentru a putea să facem ulterior recalcularea mult aşteptată de toţi românii”, a declarat Daniel Baciu.

Sectorul 5 – Fruntaș în Digitalizare

Președintele Casei de a menționat, de asemenea, că sectorul 5 este unul dintre liderii în implementarea dosarelor digitale, având un procent semnificativ de succes în acest domeniu.

„Suntem la 95%, iar sectorul 5 este unul dintre sectoarele fruntaşe, pentru că are procentul cel mare de introducere a dosarelor în format digital”, a adăugat Baciu.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter