in

Facebook și Instagram sub lupă, siguranța minorilor în pericol pe platformele Meta

Problemă alarmantă legată de siguranța minorilor pe Facebook și Instagram, ambele deținute de compania Meta.

Facebook și Instagram sub lupă, siguranța minorilor în pericol pe platformele Meta

Potrivit acestui raport, se estimează că zilnic, aproximativ 100.000 de copii sunt expuși riscului de hărțuire sexuală online pe aceste platforme.

Acest fenomen îngrijorător este amplificat de faptul că utilizatorii pot posta imagini indecente și se pot ascunde în spatele unor conturi false, creând astfel un mediu nesigur pentru minori.

Documentele interne ale companiei Meta, făcute publice recent, indică faptul că minorii sunt expuși la „imagini ale organelor genitale ale adulților”, un tip de conținut extrem de nepotrivit pentru această categorie de vârstă.

Situația a fost adusă în atenția publicului prin eforturile biroului procurorului general din New Mexico, care a inițiat un proces împotriva Meta pe 5 decembrie.

Un caz particular de menționat este cel al fiicei de 12 ani a unui director de la Apple, care a fost abordată prin IG Direct, funcția de mesagerie a . Această situație a provocat o reacție puternică în rândul angajaților Meta, unul dintre ei exprimându-și frustrarea că astfel de incidente ar putea duce la eliminarea aplicațiilor din App Store.

Cazul unui angajat META

În plus, un alt angajat Meta a descris în fața Congresului SUA experiența propriei sale fiice, care a fost de asemenea abordată inadecvat pe Instagram. Cu toate acestea, eforturile sale de a remedia problema au fost ignorate.

Meta a răspuns prin intermediul unei declarații în care subliniază angajamentul său de a asigura o experiență online sigură și adecvată vârstei pentru adolescenți. Compania menționează că a dezvoltat peste 30 de instrumente pentru a sprijini atât adolescenții, cât și părinții lor, și că a investit timp și resurse considerabile în această problemă.

Un aspect semnificativ relevat în proces este o prezentare internă din 2021 legată de siguranța copiilor. Aceasta arată că Instagram este particular notabil în ceea ce privește comentariile sexualizate adresate conținutului postat de minori.

Urmărește-ne și pe Google News

: Instagram, Facebook și Twitter