in

Furtună devastatoare în București! Zeci de copaci doborâți și intervenții non-stop ale pompierilor

Marți seara, Capitala României a fost lovită de o furtună puternică, clasificată sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.


Această furtună a cauzat prăpăd în numeroase cartiere, unde zeci de copaci au fost doborâți, creând multiple situații de urgență care au necesitat intervenția promptă a pompierilor.

Intervențiile Pompierilor în Diverse Zone ale Capitalei

Conform ISU București-Ilfov, echipele de pompieri au fost solicitate să intervină în mai multe locații din oraș pentru a îndepărta copacii căzuți și a restabili siguranța publică.

Printre străzile afectate se numără Iacob Andrei, Șoseaua Giurgiului, Șoseaua Berceni, strada Constantin Rădulescu Motru, Șoseaua Colentina, Aleea Lungulețu și strada Sechelarie. În aceste zone, copacii căzuți au blocat drumurile și au avariat proprietăți, necesitând o acțiune rapidă pentru a preveni accidentele și a elibera căile de acces.

Ulterior, pompierii au extins operațiunile de intervenție și în alte zone afectate, cum ar fi strada Pache Protopopescu, Bulevardul 1 Decembrie, Chiajna, strada Clucerului, Corbeanca, strada Principală, strada Roșiori, strada Aurel Vlaicu, Kiseleff, Balotești, Șoseaua Unirii și Otopeni.

În multe dintre aceste locații, copacii căzuți au avariat vehicule și au blocat drumurile, complicând și mai mult traficul și accesul în diverse zone ale orașului.

Condiții Meteorologice Extreme și Avertizări

Meteorologii au avertizat că de marți până miercuri dimineața, Capitala și alte județe din țară sunt sub avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Conform prognozelor, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70-90 km/h.

De asemenea, sunt așteptate descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 25-40 l/mp și pe arii restrânse pot depăși 50-70 l/mp.

Autoritățile au emis recomandări pentru ca cetățenii să evite deplasările inutile și să ia măsuri de siguranță pentru a preveni accidentele și rănirile.

În urma furtunii, echipele de intervenție au continuat să lucreze neîncetat pentru a îndepărta copacii căzuți și a repara daunele. Intervențiile rapide și coordonate au fost esențiale pentru a restabili ordinea și a asigura siguranța locuitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.