in

Guvernul României anunță recalcularea pensiilor fără scăderi, o veste bună pentru pensionari

Guvernul României a pus în aplicare normele ce vor guverna procesul de recalculare a pensiilor, în conformitate cu Legea nr. 360/2023.


Această inițiativă promite să aducă schimbări pozitive în viețile pensionarilor, garantând că niciun beneficiar nu va suferi reduceri ale sumelor primite ca urmare a noilor prevederi.

Adoptarea acestor norme de aplicare evidențiază dedicarea Guvernului pentru a asigura un sistem de echitabil și stabil.

Prin această hotărâre, se asigură că toate pensiile din sistemul public vor fi recalculate, respectând principiile echității, contributivității și recunoașterii stabilității în muncă. Această recalculare se va face într-un mod atent și transparent, eliminând temerile de reducere a veniturilor pensionarilor.

Moment Istoric: Majorări și Recalculări în Același An

Un aspect remarcabil al acestui proces este sincronizarea între majorarea pensiilor și recalcularea acestora. În ianuarie 2024, pensionarii au beneficiat de o majorare semnificativă de 13,8% a pensiilor.

Această creștere va fi urmată, în septembrie 2024, de aplicarea recalculărilor, marcând prima oară când ambele ajustări financiare au loc în același an. Această dublă intervenție subliniază efortul Guvernului de a îmbunătăți în mod constant nivelul de trai al pensionarilor.

Principii de Echitate și Sustenabilitate

și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a subliniat că reforma sistemului de pensii nu doar că asigură sustenabilitatea acestuia pe termen lung, dar aduce și echitate între pensionari și viitorii beneficiari.

„Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală”, a afirmat ministrul, evidențiind angajamentul pentru corectarea inechităților existente în sistemul actual. Prin această recalculare, se intenționează să se asigure că distribuția pensiilor reflectă în mod corect contribuțiile individuale ale fiecărui pensionar.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter