in

Iarna surprinde din nou România! Previziuni meteo pentru 13 martie

După o perioadă în care soarele și temperaturile mai blânde păreau să anunțe sosirea timpurie a primăverii, iarna decide să-și reafirme prezența în peisajul românesc.


Prognoza meteo actualizată pentru 13 martie aduce vești neașteptate pentru locuitorii din București și din alte orașe ale țării, marcând o întoarcere surprinzătoare a condițiilor de iarnă.

O Răcire Semnificativă a Temperaturilor

Conform celor mai recente actualizări oferite de Accuweather, ziua de miercuri, 13 martie, va aduce o scădere notabilă a temperaturilor. Bucureștiul, de exemplu, va înregistra valori termice de doar 11 grade Celsius, cu o senzație reală de doar 9 grade.

Această răcire este însoțită de precipitații și de un vânt care suflă cu o anumită intensitate, creând o atmosferă ce amintește mai degrabă de zilele geroase de iarnă decât de începutul sperat al primăverii.

Administrația Națională de Meteorologie () nu doar că confirmă această scădere a temperaturilor, dar adaugă și că vântul va sufla moderat în capitală, cu rafale ce pot atinge viteze de până la 45 km/h.

Avertizări și Precauții

Pe lângă răcoarea neobișnuită pentru această perioadă a anului, ANM a emis și o serie de avertizări care afectează mai multe regiuni ale țării. Un Cod galben de vânt puternic a fost anunțat pentru 11 județe, iar o informare generală privind precipitațiile și intensificările vântului a fost emisă pentru întreaga țară, ambele rămânând în vigoare până în ziua de miercuri.

Zonele de munte, în special Banatul și Carpații Meridionali, se vor confrunta cu condiții meteorologice severe, inclusiv ploi abundente și, la altitudini mai mari, ninsori și viscol ce vor contribui la formarea unui strat consistent de zăpadă.

O atenție deosebită merită și informarea de vreme rea care subliniază posibilitatea precipitațiilor moderate cantitativ în partea estică a țării. Această situație este agravată de intensificările vântului, care pot atinge rafale de 45 – 55 km/h, și de cantitățile semnificative de apă ce ar putea depăși 25 l/mp în unele zone.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter