in

Impozit ZERO pentru familii cu venituri minime, o inițiativă în analiză la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii analizează impozitul zero pentru familiile cu salariul minim, subliniind importanța solidarității sociale.


, Oprescu, a adus în atenția publică o măsură aflată în stadiul de analiză la nivelul ministerului, vizând implementarea impozitului zero pentru familiile de români care se încadrează în categoria celor cu venituri mici, mai precis pentru părinții care beneficiază de salariul minim pe economie.

În cadrul unui dialog cu presa, ministrul a fost întrebat despre modul în care Guvernul intenționează să aplice această măsură și dacă există fonduri bugetare alocate în acest sens. Răspunsul oferit a subliniat importanța solidarității în societate, mai ales când vine vorba despre sprijinirea familiilor cu dificultăți financiare.

O măsură aflată în analiză

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult. În acest moment, așa cum domnul premier ne-a trasat, la Ministerul Muncii facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluția gata, vă vom anunța”, a declarat Simona Bucura Oprescu, evidențiind astfel că proiectul se află încă în faza de evaluare, cu promisiunea unei comunicări transparente către public imediat ce vor fi stabilite detaliile de implementare.

Această inițiativă ar putea reprezenta un pas important în direcția sprijinirii cetățenilor aflați în dificultate, reducând povara fiscală pentru acele familii care se străduiesc să își asigure necesitățile de bază din venituri modeste.

Adoptarea impozitului zero pentru anumite categorii de venituri ar putea avea un impact pozitiv semnificativ asupra calității vieții pentru numeroase familii, oferindu-le o ușurare financiară binevenită. Totodată, această măsură subliniază recunoașterea necesității de a proteja și susține segmentele vulnerabile ale populației, în spiritul solidarității și coeziunii sociale.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter