in

Începe un nou război? Forțele armate SUA și Marii Britanii sunt gata de atac

În ultimele zile, tensiunile internaționale au crescut semnificativ în Marea Roșie, o regiune strategică esențială pentru comerțul global.

Începe un nou război? Forțele armate SUA și Mării Britanii sunt gata de atac

Forțele și ale Marii Britanii se pregătesc să răspundă la mișcările navale ale Iranului, care a trimis mai multe nave în această zonă tensionată.

Situația în Marea Roșie a devenit din ce în ce mai încordată în urma deciziei Iranului de a trimite nave în această zonă. Prezența lor vine în contextul unei coaliții internaționale și al activității navale a trei nave israeliene.

Forțele americane și britanice se pregătesc pentru un posibil conflict, având ca țintă mișcarea Houthi Ansarallah din Yemen, susținută de Iran. Această operațiune, denumită „Prosperity Guardian”, ar putea implica, potrivit unei surse guvernamentale britanice, avioane de ale Royal Air Force sau distrugătorul HMS Diamond.

Impactul conflictului asupra comerțului global

În această alianță împotriva rebelilor Houthi se pare că se va alătura și o a treia țară, presupusă a fi Franța. Această mișcare subliniază gravitatea situației și posibilele implicații ale unui conflict extins în această regiune vitală pentru transporturile de petrol și combustibil.

Conform The Times, atacul planificat va consta în salve de rachete împotriva țintelor preplanificate, fie în mare, fie în Yemen. Secretarul britanic de Externe, David Cameron, a discutat cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, despre atacurile rebelilor Houthi asupra navelor din Marea Roșie, subliniind că acestea „amenință vieți nevinovate și economia globală”. Cameron a evidențiat responsabilitatea Iranului în prevenirea acestor atacuri, datorită sprijinului său de lungă durată pentru Houthi.

Presă iraniană a raportat că Detașamentul naval 94 al Marinei militare iraniene, compus din distrugătorul Alborz și nava de sprijin Behshad, a trecut prin strâmtoarea Bab el-Mandeb, marcând o demonstrație puternică a prezenței Iranului în regiune.

Ministrul iranian al Apărării, Mohammad Reza Ashtiani, a declarat că Iranul are o predominanță semnificativă în Marea Roșie, accentuând importanța strategică a acestei zone.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter