Italia stimulează achiziția de autoturisme electrice cu un bonus generos
in

Italia stimulează achiziția de autoturisme electrice cu un bonus generos

Italia, una dintre cele mai cunoscute țări europene, a lansat un program inovator care încurajează cetățenii să opteze pentru vehicule electrice.


a făcut un anunț semnificativ, oferind cetățenilor săi oportunitatea de a primi un bonus de 13.750 de euro.

Acest impuls financiar are ca scop încurajarea achiziției de autoturisme electrice, în contextul unei lupte globale pentru reducerea poluării și susținerea mobilității durabile.

Pentru a se califica pentru acest bonus, cetățenii trebuie să aibă un venit anual de sub 30.000 de euro și să fie dispuși să renunțe la autovehiculele lor vechi, de tip Euro 2, care sunt mai vechi de 20 de ani. Prin această măsură, Italia nu doar că sprijină financiar achiziția de vehicule electrice, dar contribuie și la eliminarea mașinilor poluante de pe drumurile sale.

Un impuls financiar pentru mobilitatea durabilă

Ministerul italian a planificat să prezinte acest plan în detaliu la o întâlnire cu reprezentanții industriei auto, care va avea loc la 1 februarie 2024. Acest demers subliniază angajamentul Italiei față de obiectivele de mediu și față de susținerea cetățenilor săi în tranziția spre un viitor mai verde.

Programul are un buget total de 930 milioane de euro, reflectând seriozitatea și amploarea angajamentului Italiei în această direcție. Acest efort de stimulare economică și ecologică poziționează Italia ca un lider în adoptarea de soluții sustenabile în sectorul auto.

Italia se confruntă cu provocarea de a reduce numărul mașinilor cu motor pe benzină sau motorină, iar acest program este un pas concret în direcția promovării mobilității electrice, accesibile mai multor cetățeni. Astfel, Italia își reafirmă angajamentul față de un mediu mai curat și față de tehnologiile de viitor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter