in

Misterul creatorului Bitcoin! Craig Wright în luptă pentru recunoașterea drepturilor de autor

Craig Wright, un informatician australian, susține cu tărie că el este mintea din spatele pseudonimului „Satoshi Nakamoto”, creatorul enigmatic al Bitcoin.

Misterul creatorului Bitcoin! Craig Wright în luptă pentru recunoașterea drepturilor de autor

Această afirmație a stârnit un val de reacții și controverse în lumea criptomonedelor, avocații opoziției numind-o „o fabulație de mari proporții”.

Craig Wright, care își revendică titlul de inventator al , se află într-o luptă juridică acerbă pentru a-și asigura recunoașterea și drepturile de autor asupra tehnologiei blockchain și a monedei digitale. Potrivit lui Wright, el este autorul lucrării fundamentale publicate în 2008 sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, ce a pus bazele Bitcoin și a întregii industrii a criptomonedelor.

Declarațiile lui Wright au fost întâmpinate cu scepticism de către avocații Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), un grup susținut de co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey. Aceștia au catalogat pretențiile australianului drept „o minciună de proporții”, sugerând că acestea sunt susținute de falsuri și manipulări.

În timp ce avocatul lui Wright, Anthony Grabiner, insistă că a furnizat dovezi solide care atestă identitatea sa ca Satoshi, opoziția, reprezentată de avocatul COPA, Jonathan Hough, descrie acțiunile lui Wright ca fiind parte a unei „narațiuni false elaborate”. Mai mult, Hough a evidențiat tentativele lui Wright de a obține beneficii financiare masive prin revendicări neîntemeiate, inclusiv utilizarea de ChatGPT pentru a produce documente false.

Această dispută juridică nu este doar o simplă bătălie pentru drepturile de autor, ci și o confruntare între două viziuni asupra eticii și integrității în lumea în continuă expansiune a criptomonedelor. Pe de o parte, Wright își susține cu vehemență revendicările, în timp ce pe de altă parte, COPA și alți critici îl acuză de falsificare și de manipulare.

O chestiune de identitate și ereditate digitală

Intriga în jurul adevăratei identități a lui Satoshi Nakamoto persistă de la crearea Bitcoin, iar afirmațiile lui Wright adaugă un nou capitol acestei povești fascinante. În ciuda dovezilor prezentate de Wright, comunitatea criptomonedelor rămâne divizată, mulți așteptând o verificare concludentă a pretențiilor sale.

Avocatul lui Wright ridică o întrebare provocatoare: dacă Wright nu este Satoshi, de ce adevăratul creator nu a intervenit pentru a clarifica situația? Această întrebare rămâne fără răspuns, alimentând și mai mult misterul și speculațiile.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter