in

Operațiune majoră în Mureș! Percheziții în cazul decontărilor fictive de servicii medicale

Autoritățile din județul Mureș au declanșat o serie de percheziții ample vizând un caz grav de fraudă în domeniul medical.


Mai multe persoane sunt suspectate că au decontat servicii medicale fictive, prejudiciul estimat ridicându-se la peste 2 milioane de lei.

Poliția de Investigare a Criminalității Economice din Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, desfășoară la această oră o operațiune complexă, ce include executarea a șase mandate de percheziție domiciliară.

Ancheta se concentrează pe infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un impact financiar semnificativ asupra bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Detalii ale Anchetelor și Măsuri de Combatere a Fraudei Medicale

Potrivit procurorilor, între septembrie 2019 și decembrie 2022, reprezentanții a două cabinete medicale din Mureș ar fi înregistrat în mod fictiv servicii medicale, pretinzând ulterior decontarea acestora de la o instituție publică de asigurări de sănătate. Acest demers fraudulos a condus la un prejudiciu masiv de peste 2 milioane de lei, afectând direct fondurile destinate sănătății publice.

Acțiunea de astăzi implică, pe lângă efectivele Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, subliniind gravitatea situației și determinarea autorităților de a combate în sectorul medical.

Anchetatorii se ocupă de verificarea documentelor medicale și contabile ale cabinetelor implicate, în pregătirea pentru audierea medicilor și a altor persoane asociate acestui caz la Parchetul din Mureș.

Cu o anchetă în plină desfășurare și potențialele implicații pentru sectorul medical, cazul de față subliniază importanța supravegherii și a măsurilor anticorupție în gestionarea resurselor publice.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter