in

Premierul Marcel Ciolacu discută soluții pentru creșterea atractivității meseriilor din MAI, ANP și MApN

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire crucială cu reprezentanții sindicatelor din poliție și cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Premierul Marcel Ciolacu discută soluții pentru creșterea atractivității meseriilor din MAI, ANP și MApN

Discuțiile s-au concentrat pe stabilirea unor principii pentru adoptarea unor măsuri ce vizează creșterea atractivității ocupațiilor din cadrul MAI, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Ministerului Apărării Naționale (), în contextul unui deficit de personal semnificativ.

Măsuri Concrete pentru Atractivitatea Ocupațiilor din MAI, ANP și MApN. Premierul Ciolacu a subliniat importanța măsurilor care vizează creșterea atractivității meseriilor din cadrul MAI, ANP și MApN, având în vedere deficitul de personal din aceste sectoare.

„În decursul celor 30 de ani de democrație, între civili și militari, să spunem așa, multe dintre drepturi s-au uniformizat. Și atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne,” a declarat Ciolacu.

El a adăugat că Guvernul se preocupă să facă aceste meserii din nou atractive, nu doar prin natura lor, dar și prin beneficiile concrete oferite.

Premierul a menționat, de asemenea, că în cadrul întâlnirii și-a manifestat disponibilitatea continuă la dialog și a subliniat că MAI dispune de fonduri de investiții de trei ori mai mari față de anul trecut. Acest aspect este crucial pentru echilibrarea bugetului Ministerului de Interne, care nu poate fi direcționat exclusiv către pensii și salarii.

Dialog și soluții pentru sectorul de apărare și siguranță

Referitor la protestele anunțate de polițiști, fermieri și transportatori, Ciolacu a reiterat deschiderea sa pentru dialog și menținerea echilibrului macroeconomic. „Am toată disponibilitatea de a sta cu toată lumea de vorbă. Ce am reușit eu, împreună cu colegii mei, este un echilibru macroeconomic al României,” a declarat Ciolacu.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a confirmat că discuțiile au fost constructive și au vizat consolidarea Ministerului Afacerilor Interne. „S-a discutat aproximativ două ore și mai bine. Nu s-a pronunțat cuvântul protest pe parcursul acestor discuții,” a spus Predoiu. El a adăugat că soluțiile nu vin peste noapte, dar sunt discutate în perspectivă și vor fi concretizate în acest an.

În ceea ce privește deficitul de personal, Predoiu a arătat că se pune în aplicare un complex de măsuri, inclusiv acoperirea deficitului din promoțiile Academiei de Poliție și a școlilor de agenți și de pregătire profesională. „Deci ceea ce am pierdut anul trecut, vom recăpăta anul acesta prin măsurile pe care le punem în practică,” a concluzionat Predoiu.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter