in

Premierul Marcel Ciolacu subliniază investiții și responsabilitate în Bugetul României pe 2024

Marcel Ciolacu, a oferit declarații esențiale imediat după adoptarea bugetului pentru anul 2024, un moment crucial pentru direcția economică a țării.

Premierul Marcel Ciolacu subliniază investiții și responsabilitate în Bugetul României pe 2024

Cu un buget axat pe proiecte și investiții, Ciolacu invită la o evaluare bazată pe realizări, nu pe opinii.

Premierul a subliniat importanța proiectului bugetului de stat pentru 2024, adoptat de Camera Deputaților și Senatul României. Acest buget se diferențiază prin orientarea către investiții, nu consum, și promite o reducere semnificativă a deficitului bugetar.

Ciolacu afirmă: „E al doilea an al unui buget pe proiecte… deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiții”.

Analizând situația economică a României în raport cu alte economii europene, Ciolacu respinge ideea unui buget supraestimat. „România nu a intrat în recesiune”, spune el, comparativ cu state precum Germania. De asemenea, estimează o încheiere pozitivă a anului, cu un deficit mai mic decât în anul precedent.

Asigurări de responsabilitate și angajament

Premierul își asumă responsabilitatea pentru buget, accentuând angajamentul său și al colegilor săi. „Mi-am asumat, alături de colegii mei, acest buget al României”, declară Ciolacu, evidențiind dorința de progres și responsabilitate față de Uniunea Europeană.

Abordând subiectul majorărilor salariale, Ciolacu menționează o creștere uniformă de 5% pentru întregul sistem bugetar. El punctează nevoia de echilibru, menționând că „niciun bugetar nu trebuie să aibă salariu mai mare decât președintele României”, subliniind astfel o viziune de justiție socială.

Marcel Ciolacu invită la o evaluare obiectivă a muncii sale, bazată pe acțiunile întreprinse, nu pe percepții sau opinii externe. „Dacă vreți să-mi reproșați ceva, vă rog să mă judecați pentru lucrurile pe care le-am făcut, nu pentru părerile cuiva”, afirmă Ciolacu, oferind astfel o perspectivă sinceră asupra rolului său ca lider al națiunii.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter