in

Prețuri scandaloase la biletele de avion! Companiile aeriene au anunțat creșterea tarifelor

În vara aceasta, românii care și-au planificat vacanțe în străinătate vor trebui să se confrunte cu prețuri mai mari la biletele de avion.


Companiile aeriene au anunțat o majorare semnificativă a tarifelor, ca urmare a introducerii unei noi taxe de mediu. Această taxă, menită să acopere costurile legate de poluare, va crește prețul biletelor de cu până la 75 de euro.

Noua taxă de mediu impusă pentru emisiile de poluanți este o măsură destinată să reducă impactul ecologic al transportului aerian. Totuși, majoritatea companiilor aeriene au declarat că nu pot absorbi aceste costuri suplimentare și, în consecință, vor transfera o parte din povară asupra pasagerilor.

În acest context, compania națională TAROM a decis să suporte integral costurile generate de taxa de mediu, fără a le transfera asupra clienților săi. Pe de altă parte, companiile low-cost au solicitat subvenții guvernamentale pentru a reduce impactul asupra clienților și pentru a menține prețurile competitive. Aceste companii argumentează că subvențiile sunt esențiale pentru a evita o scădere semnificativă a cererii de bilete și pentru a susține competitivitatea în industria aviatică.

Cum Să Găsești Bilete de Avion Ieftine

Creșterea prețurilor biletelor de avion în această vară pune în dificultate mulți pasionați de călătorii. În ciuda acestei provocări, există metode și strategii eficiente pentru a găsi bilete de avion la prețuri accesibile.

Pentru a obține cele mai bune oferte, este esențial să începi căutarea biletelor din timp. De asemenea, utilizarea site-urilor oficiale ale companiilor aeriene poate aduce avantaje semnificative, deoarece acestea oferă frecvent reduceri și promoții pentru destinații populare. Iată câteva trucuri pentru a găsi bilete de avion ieftine:

  • Rezervă din timp: Cu cât îți planifici călătoria mai devreme, cu atât ai șanse mai mari să găsești bilete la prețuri reduse.
  • Folosește motoare de căutare pentru zboruri: Platforme precum Skyscanner, Google Flights sau Momondo compară prețurile de la diferite companii aeriene și îți oferă cele mai bune opțiuni disponibile.
  • Flexibilitate în datele de : Dacă poți fi flexibil cu datele de plecare și întoarcere, vei avea mai multe șanse să găsești bilete la prețuri mai mici.
  • Abonări la newsletter: Multe companii aeriene și site-uri de rezervări trimit oferte speciale și reduceri abonatilor la newsletter.

Reacțiile Pasagerilor și ale Companiilor Aeriene

Introducerea noii taxe de mediu a stârnit diverse reacții în rândul companiilor aeriene și al pasagerilor. În timp ce unele companii, precum TAROM, încearcă să protejeze clienții de costurile suplimentare, altele consideră că subvențiile guvernamentale sunt singura soluție viabilă pentru a menține prețurile accesibile.

Companiile low-cost argumentează că subvențiile sunt esențiale pentru a menține competitivitatea și pentru a evita scăderea cererii. Pe de altă parte, pasagerii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor, dar înțeleg necesitatea măsurilor de protecție a mediului. „Este frustrant să vedem prețurile crescând, dar dacă este pentru a reduce poluarea, atunci trebuie să găsim o cale de mijloc”, a declarat Ana-Maria Popescu, o pasageră frecventă.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter