Primăria Sectorului 6 lansează inițiativa de colectare a deșeurilor voluminoase: O soluție ecologică pentru un oraș mai curat
in

Primăria Sectorului 6 lansează inițiativa de colectare a deșeurilor voluminoase: O soluție ecologică pentru un oraș mai curat

Primăria Sectorului 6 a venit în întâmpinarea nevoilor locuitorilor săi cu o soluție inovatoare pentru gestionarea deșeurilor voluminoase.


Această inițiativă ecologică constă în amplasarea a 16 containere special destinate colectării acestui tip de deșeuri în diferite zone ale sectorului. Măsura vizează o perioadă determinată din fiecare lună, facilitează procesul de curățenie pentru locuitorii care doresc să scape de obiectele mari și greu de manevrat, cum ar fi mobilierele uzate, jucăriile de dimensiuni mari sau elementele de stolerie.

Programul de colectare este bine structurat, fiecare container având o locație și o dată specifică pentru a fi accesibil publicului. De exemplu, pe 24 ianuarie containerele vor fi disponibile la Calea Giulești și la Podul Giulești, urmând ca în zilele următoare să fie relocate în alte zone, precum Mehadia sau Piața Apusului.

Cum funcționează colectarea și ce se poate recicla

Locuitorii Sectorului 6 pot beneficia de acest serviciu gratuit, aducând la containerele special amenajate o varietate de obiecte voluminoase. Printre acestea se numără mobilier de grădină, mobilier din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie și obiecte textile precum covoarele.

Este important de menționat că serviciul nu include colectarea deșeurilor provenite din construcții sau renovări, precum molozul sau cartonul, pentru care există soluții separate oferite de Urban SA.

Pentru a evita neplăcerile, locuitorii sunt sfătuiți să contacteze în prealabil Urban SA pentru a se asigura că containerele sunt disponibile la locațiile anunțate și nu sunt în curs de golire. De asemenea, este important de reținut că electrocasnicele de mari dimensiuni sunt colectate separat, prin solicitare telefonică, iar cele de mici dimensiuni pot fi aduse personal la sediul Urban sau la centrele de colectare din sector.

Prin această acțiune, Primăria Sectorului 6 nu doar că vine în sprijinul cetățenilor săi, dar promovează și un comportament ecologic responsabil, încurajând reciclarea și colectarea adecvată a deșeurilor voluminoase.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter