in

Prognoza Meteo anunță scăderea importantă a temperaturilor. Revine iarna?

România se pregătește să întâmpine un ciclon puternic care a traversat Europa, aducând cu el o schimbare bruscă de temperatură.


Deși impactul ciclonului este considerat minim în comparație cu alte regiuni europene, Administrația Națională de Meteorologie () anticipează o răcire semnificativă a vremii în zilele următoare.

După o perioadă neobișnuit de caldă pentru această vreme a anului, se confruntă cu o schimbare drastică a condițiilor meteorologice. Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit detalii despre evoluția vremii în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, subliniind că, începând cu 7 martie, temperaturile vor scădea cu până la 11 grade Celsius. Această scădere marchează întoarcerea condițiilor friguroase specifice sezonului.

Conform prognozei ANM, precipitațiile vor începe să se manifeste din noaptea de joi spre vineri, afectând mai multe regiuni ale țării, inclusiv Banatul, Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei. În zonele montane înalte, se așteaptă precipitații mixte, iar intensificările vântului ar putea atinge viteze de peste 40-50km/h.

O iarnă de neuitat: de la recorduri de căldură la întoarcerea frigului

Recorduri termice pentru sezonul de iarnă 2023-2024 au fost deja stabilite, cu o abatere termică de 6,8°C față de normalul pentru luna februarie, marcând cea mai mare deviație termică înregistrată pentru această lună și indicând o posibilă iarnă record ca temperatură medie. Se preconizează că întregul sezon va fi cel mai cald, depășind recordul anterior cu o abatere medie de aproape 4°C.

Ultima parte a prognozei ANM prezintă o vreme relativ caldă pentru sfârșitul săptămânii, cu temperaturi variind între 9°C și 19°C. Totuși, schimbarea majoră este așteptată să înceapă de joi, 7 martie, când temperaturile vor cunoaște o scădere semnificativă, mai ales în vestul și sudul țării, precum și în regiunea Moldovei.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter