in

Retragere urgentă a unui lot de sosuri de la Mega Image din cauza alergenilor neetichetați

Lanțul de supermarketuri Mega Image a luat decizia de a retrage un lot de sosuri de pe rafturile sale, motivând că acestea conțineau alergeni care nu erau menționați pe etichetă.


Acest demers este crucial pentru protejarea sănătății consumatorilor și reflectă angajamentul companiei pentru respectarea standardelor de calitate și siguranță alimentară.

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (), produsele retrase sunt sosurile cu codurile 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G și 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G.

Retragerea acestor produse a fost inițiată la cererea furnizorului, după ce s-a constatat prezența unui alergen – glutenul din sosul de soia – care nu era menționat pe etichetă. Această omisiune poate prezenta un risc serios pentru persoanele care suferă de intoleranță sau alergie la gluten.

Angajamentul pentru sănătatea consumatorilor

a transmis un apel către clienți, îndemnându-i să nu consume produsele din loturile afectate și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare de unde au fost achiziționate. Este important ca aceștia să prezinte bonul fiscal pentru a facilita procesul de returnare.

Termenul limită pentru returnarea produselor este stabilit la data de 29 februarie 2024, iar compania își asigură clienții că vor beneficia de sprijin în această privință.

Prioritatea pentru siguranța alimentară

Reacția promptă a Mega Image în retragerea acestor produse evidențiază prioritățile sale în ceea ce privește siguranța alimentară și transparența față de consumatori.

Este esențial ca toți producătorii și comercianții să acorde o atenție deosebită conformității cu reglementările și să monitorizeze cu atenție compoziția și etichetarea produselor comercializate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter