in

Sam Altman, directorul general al Open AI, inițiază un proiect ambițios pentru producția de cipuri AI

Sam Altman a anunțat un plan pentru strângerea de miliarde de dolari necesari pentru înființarea unei rețele globale de fabrici specializate în producerea de cipuri pentru industria AI.

Sam Altman, directorul general al Open AI, inițiază un proiect ambițios pentru producția de cipuri AI

Această inițiativă, prezentată într-un raport Bloomberg și discutată în Ziarul Financiar, marchează un pas semnificativ în dezvoltarea și accesibilitatea tehnologiei AI.

Un proiect global pentru avansarea AI

Altman a purtat discuții cu mai mulți investitori importanți pentru a obține finanțarea necesară acestui proiect ambițios. Scopul său este de a mobiliza resursele financiare substanțiale pentru a demara acest plan de dezvoltare tehnologică.

Proiectul prevede colaborări cu producătorii de top de cipuri din industrie, având în vedere o amploare globală. Aceasta înseamnă stabilirea de fabrici în diverse locații cheie la nivel mondial, pentru a sprijini dezvoltarea rapidă și eficientă a tehnologiei AI.

Provocările și costurile producției

Fabricarea cipurilor pentru AI este un proces costisitor, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește resursele naturale necesare. Cu evoluția tehnologiei, costurile asociate cu dezvoltarea acestor componente esențiale au crescut semnificativ.

Open AI urmărește nu doar să avanseze în cercetarea și dezvoltarea AI, dar și să asigure o producție sustenabilă și accesibilă a componentelor vitale ale acestei tehnologii.

Cu implicarea investitorilor și partenerilor strategici, proiectul are potențialul de a transforma modul în care este dezvoltată și utilizată la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter