Acesta s-a produs în zona seismică Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cu toate că nu a fost unul devastator, evenimentul a stârnit interes datorită frecvenței crescute a activităților seismice în regiune.
Cutremurul a avut loc la ora 05:40, la o adâncime semnificativă de 77,3 kilometri. Această adâncime, deși mare, nu a diminuat semnificativ intensitatea resimțită la suprafață. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Focşani, situat la 44 km vest, Sfântu-Gheorghe, la 66 km est, și Buzău, la aproximativ 68 km nord.
Activitate seismică recurentă în România
Pe lângă cutremurul de azi, România a înregistrat alte trei cutremure slabe de la începutul lunii ianuarie, cu magnitudini între 2,1 şi 3 pe scara Richter.
Această serie de cutremure, deși de intensități reduse, indică o activitate seismică constantă în regiune. Anul precedent, 2023, a fost marcat de un cutremur semnificativ mai puternic, cu o magnitudine de 5,7 pe Richter, survenit în județul Gorj, la o adâncime de doar 6,3 kilometri.
Aceste informații reflectă o activitate seismică persistentă și variabilă în zona României, în special în regiunea Vrancea, cunoscută pentru frecvența și intensitatea mișcărilor tectonice.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.