in

Simona Halep inspiră revenirea campioanei Kim Clijsters și înfruntă propriile lupte în tenis

Kim Clijsters a surprins lumea sportului cu dezvăluirea că revenirea sa pe terenuri după o pauză de opt ani a fost inspirată de succesul Simonei Halep.

Simona Halep inspiră revenirea campioanei Kim Clijsters și înfruntă propriile lupte în tenis

Fosta campioană de Grand Slam, Kim Clijsters, a dezvăluit că revenirea sa impresionantă în , după o pauză de opt ani, a fost influențată semnificativ de succesul Simonei Halep la Wimbledon în 2019.

Clijsters, o legendă în lumea tenisului, s-a retras inițial din sport, dar a ales să se întoarcă pe teren, inspirată de emoția și triumful pe care Halep l-a generat pe iarba prestigioasă de la All England Club.

Clijsters a mărturisit că, urmărind victoria memorabilă a Halep în finala de la Wimbledon împotriva Serenei Williams, cu scorul de 6-2, 6-2, a simțit o emoție profundă care a motivat-o să revină în competițiile de tenis.

„Revenirea mea a fost ‘vina' Simonei Halep”, a declarat Clijsters, exprimându-și admirația pentru performanța româncei.

În ciuda unei pauze lungi, Kim Clijsters a reușit să obțină șase victorii în 17 meciuri disputate, inclusiv în cadrul World Team Tennis. De-a lungul carierei sale, belgianca a câștigat patru titluri de Grand Slam, inclusiv US Open (2005, 2009, 2010) și Wimbledon (2011).

Lupta Simonei Halep cu problemele personale

Pe de altă parte, se confruntă cu o perioadă dificilă, fiind suspendată din tenis pentru patru ani din cauza dopajului, în urma unui test pozitiv la US Open 2022. Halep a făcut apel la Tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie și speră la o diminuare a perioadei de suspendare.

În această perioadă complicată, Halep a vorbit deschis despre lupta sa cu problemele de sănătate mintală, inclusiv atacuri de panică, insomnii și anxietate.

Ea a descris aceste provocări într-un interviu acordat Paris Match, exprimându-și convingerea în nevinovăția sa și dorința de a-și curăța numele.

Simona Halep continuă să se antreneze, chiar și fără un staff, pregătindu-se pentru o posibilă revenire pe teren. Ea vorbește despre importanța comunicării și a sprijinului emoțional în aceste momente dificile, menționând că a găsit o oarecare alinare în această luptă pentru dreptate și onoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter