in

Sporuri salariale și zile libere conform Codului Muncii – beneficiile angajaților în perioada Paștelui

Cu apropierea sărbătorilor de Paște și 1 Mai, mulți români se întreabă cum vor fi compensați cei care lucrează în aceste zile, iar legea vine cu răspunsuri clare în acest sens.


Chiar dacă unii nu vor putea beneficia de minivacanță, există beneficii financiare sau de timp liber prevăzute de legislația în vigoare. Astfel, în această perioadă, se conturează un peisaj complex al drepturilor și obligațiilor angajaților și angajatorilor.

Sporuri sau Zile Libere: Drepturile Angajaților

Conform prevederilor Codului Muncii, angajații care vor lucra în zilele de 1 Mai sau de vor fi compensați fie cu sporuri salariale, fie cu în viitor. Această măsură se aplică în special în domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă, cum ar fi unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, necesare asigurării asistenței sanitare și aprovizionării populației.

Potrivit Articolului 139 din Codul Muncii, pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, cum ar fi cel creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult.

Pentru aceștia, se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau un spor de 100% pentru orele lucrate în aceste zile.

Recuperarea Zilelor Libere

Pentru cei care au beneficiat de zile libere în timpul sărbătorilor religioase, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, cât și pentru alt cult creștin, recuperarea zilelor libere suplimentare se va face pe baza unui program stabilit de angajator.

Legea impune angajatorilor obligația de a asigura compensarea cu timp liber corespunzător sau cu sporuri salariale pentru angajații care lucrează în zilele de sărbătoare.

De asemenea, pentru personalul din sistemul bugetar, precum și pentru alte domenii, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, precum și zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate.

În lumina prevederilor legislative, este important ca atât angajații, cât și angajatorii să fie conștienți de drepturile și obligațiile pe care le au în perioadele de sărbătoare. Respectarea acestor reglementări contribuie la asigurarea unui mediu de muncă echitabil și la menținerea unui echilibru între viața personală și profesională a salariaților.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter