in

Temperaturi peste normal în luna martie! Iată prognoza pe toată luna

Conform ultimelor prognoze, următoarele patru săptămâni vor aduce temperaturi mai ridicate decât media istorică, prevestind un martie neobișnuit de cald pentru toate regiunile țării.


Pe baza datelor furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), ANM a detaliat cum va evolua în intervalul 26 februarie – 25 martie. Se pare că ultima săptămână de februarie și întregul martie vor defila sub semnul temperaturilor peste medie, mai ales în zonele vestice, unde căldura se va simți cu precădere.

Deși veștile sunt bune pentru iubitorii de soare, precipitațiile vor fi mai degrabă o raritate pe întregul teritoriu național, cu excepția unor posibile creșteri ușoare spre finalul intervalului prognozat.

Schimbări meteorologice: o primăvară timpurie în toate regiunile

În prima săptămână a lui martie, nord-vestul țării va experimenta cele mai înalte temperaturi, contrastând cu restul Europei, unde vremea își menține caracterul capricios specific perioadei. Totuși, lipsa precipitațiilor va fi o constantă, cu o ușoară excepție în nordul Carpaților Orientali, unde se anticipează un deficit mai pronunțat.

Prognoza pentru săptămâna 11 – 17 martie indică un trend similar, cu temperaturi peste medie în toate regiunile, dar cu precipitații care se apropie de normalul acestei perioade a anului. Se conturează astfel o primăvară timpurie, care își intră în drepturi cu pași grăbiți.

Spre finalul lunii, în săptămâna 18 – 24 martie, se așteaptă ca temperaturile să continue să surprindă prin valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, în întreaga țară. De data aceasta, sud-estul României va avea parte de precipitații apropiate de normal, în timp ce în restul teritoriului cantitățile vor fi ușor peste medie, aducând un echilibru binevenit.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter