in

Terorist fugitiv japonez descoperit după 50 de ani în spital aproape de Tokyo

Povestea lui Satoshi Kirishima, un nume care a dominat afișele de căutare din Japonia timp de aproape jumătate de secol.

Terorist fugitiv japonez descoperit după 50 de ani în spital aproape de Tokyo

După 49 de ani de absență, un bărbat internat într-un spital din apropiere de Tokyo a făcut o declarație șocantă: el susține că este Kirishima, membrul unui grup militant vinovat de bombardamente mortale în anii 1970.

La un spital din Orașul Kamakura, un pacient aflat în stadii terminale ale cancerului a decis să își dezvăluie identitatea reală, după decenii de anonimat.

Sub un nume fals, acesta a trăit în umbră, până când, simțindu-și sfârșitul apropiat, a ales să își folosească numele adevărat în ultimele momente de viață.

Cine este Satoshi Kirishima?

Kirishima, acum în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost membru al Frontului Armelor Antijaponeze din Asia de Est, un grup radical de stânga.

Acesta este responsabil pentru o serie de atacuri cu bombă împotriva companiilor din Tokyo între 1972 și 1975. Cel mai notoriu atac al grupului a avut loc în 1974 la sediul Mitsubishi Heavy Industries, soldat cu opt victime.

Autoritățile japoneze l-au căutat pe Kirishima pentru încălcarea „regulamentelor penale de control al explozivilor” și pentru implicarea în „bombardamente în serie ale companiilor”. Se crede că a fost implicat în detonarea unei bombe artizanale în districtul Ginza din Tokyo, un atac care a avut loc pe 18 aprilie 1975.

Confirmarea Identității

Poliția japoneză așteaptă acum rezultatele testelor ADN pentru a confirma identitatea bărbatului. Această dezvăluire neașteptată aduce un nou capitol într-o poveste lungă și complexă, care a ținut în suspans autoritățile japoneze timp de aproape jumătate de secol.

Întoarcerea lui Kirishima, dacă se confirmă, ar putea fi văzută ca o concluzie dramatică a unei vânători de lungă durată.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter