in

Tesla suspendă producția în Germania din cauza perturbărilor logistice globale

Tesla, gigantul american în industria vehiculelor electrice, a anunțat suspendarea temporară a producției la fabrica sa din apropiere de Berlin.

Tesla suspendă producția în Germania din cauza perturbărilor logistice globale

Această decizie vine în urma unor serioase perturbații în lanțul de aprovizionare, determinate de recentele atacuri din Marea Roșie.

Conform declarației companiei, uzina din Grünheide, situată în suburbiile Berlinului, va fi închisă între 29 ianuarie și 11 februarie. Această oprire a activității este cauzată de lipsa componentelor esențiale pentru fabricarea vehiculelor electrice. Cu toate că nu a oferit detalii specifice despre componentele lipsă, aceasta a subliniat că producția se va relua în totalitate începând cu 12 februarie.

Situația dificilă prin care trece Tesla este o consecință directă a atacurilor asupra navelor din Marea Roșie, lansate de mișcarea houthi.

Aceste atacuri au determinat marile companii de shipping, inclusiv Maersk și Hapag-Lloyd, să evite tranzitarea Canalului Suez, considerat cea mai rapidă cale maritimă între Asia și Europa. Canalul Suez este de o importanță majoră în comerțul global, gestionând aproximativ 12% din traficul maritim mondial.

Ca răspuns la aceste condiții de securitate imprevizibile, companiile de shipping au optat pentru rute alternative, mai lungi și mai costisitoare, precum drumul maritim în jurul Capului Bunei Speranțe. Această schimbare aduce cu sine un timp de tranzit suplimentar de 10 zile și un cost adițional de aproximativ un milion de dolari pentru consumul de carburant.

Tesla se confruntă cu provocări semnificative în menținerea ritmului său obișnuit de producție. Aceste dificultăți logistice nu doar că afectează direct compania, dar au și un impact semnificativ asupra lanțurilor de aprovizionare la nivel global.

Cu un termen de reluare a producției stabilit pentru 12 februarie, Tesla își îndreaptă atenția către adaptarea și gestionarea eficientă a resurselor în fața acestor provocări neașteptate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter