in

Vânturi puternice lovesc România! Află județele afectate de codul galben până duminică seară

Meteorologii au transmis un avertisment de cod galben pentru o mare parte din România.

Vânturi puternice lovesc România! Află județele afectate de codul galben până duminică seară

ANM anticipează vânturi puternice care vor afecta zeci de județe până duminică seară, cu rafale ce pot depăși 100 de kilometri pe oră.

Avertizare meteo de ultimă oră: Cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare de cod galben, semnalând vânturi puternice ce vor bate cu viteze între 55 și 65 km/h, iar în zonele montane de mare altitudine, rafalele vor atinge și depăși pragul de 90-100 km/h.

Acest fenomen meteo își va face simțită prezența începând cu seara zilei de 10 februarie și este prognozat să persiste până la sfârșitul zilei de 11 februarie.

Județele vizate de această alertă includ Alba, Argeș, Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Fenomenul va începe să se manifeste gradual, începând din Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, extinzându-se apoi și către Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură.

Intensificări ale vântului în mai multe regiuni

Conform prognozei, după primele ore ale zilei de duminică, vântul va câștiga în intensitate, afectând nu doar zonele inițial menționate, dar și Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Această extindere a ariei de impact vine cu aceleași viteze semnificative ale vântului, menținându-se avertismentul pentru rafale ce pot depăși 90-100 km/h în zonele de munte.

Pe lângă aceste zone specifice, meteorologii avertizează că intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, vor fi prezente și în restul teritoriului țării. Această activitate intensă a vântului este anticipată să continue și în noaptea de duminică spre luni, în special în sud-estul României, adăugându-se la lista județelor afectate Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea.

Această perioadă de vreme severă necesită o atenție sporită, mai ales în zonele montane unde vântul puternic poate complica condițiile de călătorie și poate crește riscul de avarii.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter