Prognoza meteo pentru ziua de 15 noiembrie 2024 preconizează condiții meteo nefavorabile în majoritatea regiunilor, cu precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în sudul țării și cu ninsori la munte. Temperaturile scăzute vor caracteriza ziua, iar noaptea, fenomenul de ceață va deveni din ce în ce mai frecvent, mai ales în zonele de câmpie.
Vreme rece și precipitații slabe în toată țara
Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va rămâne rece pe întreg teritoriul României. În cursul zilei de 15 noiembrie, precipitațiile vor fi slabe și vor fi distribuite în mod inegal pe teritoriul țării. Astfel, în sudul țării, mai ales în Dobrogea și izolat în Muntenia, vor fi ploi sporadice, în timp ce în zonele montane și în nordul Moldovei se vor semnala precipitații mixte.
„Pe parcursul zilei, se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie pe alocuri în Dobrogea și izolat în Muntenia și mixte pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei. La munte, pe alocuri va ninge slab”, anunță meteorologii. De asemenea, vântul va sufla moderat, iar intensificările vor fi resimțite în special în sudul Banatului și pe crestele montane, unde rafalele vor atinge viteze de până la 70 km/h.
Temperaturile maxime vor fi scăzute, variind între 1 și 10 grade Celsius, iar minimele vor oscila între -4 și 2 grade, cu o posibilă apariție a gheții pe drumurile din regiunile mai reci. În anumite zone, dimineața și noaptea, fenomenul de ceață va afecta vizibilitatea, în special în vestul, centrul și sud-vestul țării.
Noapte rece și cer înnorat
Începând cu seara de 15 noiembrie și până în dimineața zilei de 16 noiembrie, vremea va continua să fie una deosebit de rece, cu cer predominant noros. Meteorologii precizează că vor fi precipitații slabe în majoritatea regiunilor, iar la munte vor continua să cadă ninsori ușoare. În regiunile sudice ale țării, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, în timp ce în centrul și nordul țării se vor semnala fenomene mixte, adică ploaie cu zăpadă și lapoviță.
În zonele montane, unde temperaturile vor fi mai scăzute, ninsorile vor fi mai frecvente și mai persistente, dar fără a pune probleme semnificative de acumulare a zăpezii. În sudul Banatului și pe crestele montane ale Carpaților, vântul va continua să sufle cu intensificări, iar rafalele vor atinge viteză de până la 70 km/h. De asemenea, în zonele de câmpie și în regiunile mai joase din sud și vest, fenomenul de ceață va persista și va reduce semnificativ vizibilitatea pe drumurile naționale și județene.
Prognoza pentru București: Vreme rece și probabilitate de ceață
Și capitala va fi afectată de vremea rece în ziua de 15 noiembrie. Cerul va fi predominant noros, iar pe parcursul nopții vor cădea ploi slabe, iar vântul va fi slab până la moderat. „Vremea va fi rece pentru mijlocul lunii noiembrie”, se arată în prognoza pentru București, unde temperatura maximă va atinge doar 7-8 grade Celsius, iar minima va fi de aproximativ 0 grade, cu posibile valori mai scăzute în zonele periferice ale orașului.
Probabilitatea de formare a ceaței va crește pe măsură ce se va lăsa noaptea, iar în dimineața zilei de 16 noiembrie, traficul va putea fi afectat de acest fenomen, în special în zonele de câmpie din jurul capitalei. Vizibilitatea va fi redusă, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să își adapteze viteza și să folosească lumina de ceață pe toată durata deplasării.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.