in

Airbus surclasează Boeing în 2023! Recorduri și inovații în industria aeronautică

Airbus reușește să stabilească un nou record, depășind în 2023 rivalul american Boeing.

Airbus surclasează Boeing în 2023! Recorduri și inovații în industria aeronautică

a anunțat joi atingerea celor mai înalte performanțe comerciale din istoria sa.

Cu un total de 2.319 comenzi brute, creșterea față de anul precedent a fost de 11%. Mai impresionant, după ajustările standard de anulări și modificări, Airbus a înregistrat un număr de 2.094 comenzi nete, depășind recordul precedent de 1.503 comenzi nete din 2013. Această evoluție semnificativă demonstrează o cerere în creștere pentru modelele Airbus în contextul unei industriei aeronautice în schimbare.

Având în vedere nevoia acută de reducere a amprentei de mediu și obiectivul de neutralitate carbonică până în 2050, companiile aeriene sunt motivate să modernizeze flotele. Această necesitate este amplificată de previziunile care indică o dublare a traficului aerian mondial. În acest peisaj dinamic, companiile aeriene se străduiesc să rezerve din timp sloturile de livrare disponibile pentru a-și asigura creșterea în viitor.

Reușita Airbus în cifre

Anul 2023 a fost unul de succes pentru Airbus, cu 735 de avioane livrate, depășind obiectivul propus de 720 de avioane. Guillaume Faury, directorul Airbus, a subliniat acest succes ca fiind „un rezultat remarcabil”, evidențiind „vânzările excepționale și livrările peste țintă”.

În timp ce Airbus sărbătorește succesul, rivalul american se confruntă cu dificultăți. În 2023, Boeing a înregistrat 1.314 comenzi nete și a livrat 528 de avioane. Imaginea Boeing a fost afectată recent de incidentul unui Boeing 737 MAX al Alaska Airlines, când o bucată din fuselaj s-a desprins în zbor. Acest incident vine după două accidente fatale legate de un defect de design în 2018 și 2019, consolidând preocupările legate de siguranța acestui model.

Airbus în România

Airbus se mândrește cu o prezență solidă în România, prin diviziile Airbus Helicopters România și Premium Aerotec în Brașov și Airbus Defense and Space în București. Compania oferă o gamă diversificată de produse, de la avioane de pasageri la elicoptere și aeronave specializate, subliniind angajamentul său față de inovație și calitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter