in

Alertă de siguranță alimentară la Lidl! Produse rechemate pentru protecția consumatorilor

Lidl România a inițiat rechemarea preventivă a două produse populare din oferta sa, ca urmare a detectării unor potențiale riscuri pentru consumatori.


Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat prin care informează publicul despre această măsură importantă, vizând un produs din pește și un sos, ambele având potențialul de a afecta sănătatea consumatorilor.

Probleme detectate la două produse populare

Primul produs vizat este „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220, cu termen de valabilitate până la 25.05.2024. Rechemarea acestuia vine în urma suspiciunilor legate de niveluri ridicate ale parametrului histamină, o substanță care, în cantități mari, poate provoca simptome precum înroșirea pielii, erupții cutanate, probleme gastro-intestinale și dureri de cap.

a retras prompt produsul de la vânzare, oferind clienților posibilitatea de a-l returna pentru rambursarea integrală a sumei plătite, fără necesitatea prezentării bonului fiscal.

Pe lângă fileul de anșoa, o altă alertă alimentară a fost emisă pentru sosul „American Dip KFC”, comercializat de asemenea de Lidl. Problema identificată în acest caz constă în etichetarea necorespunzătoare a produsului, care nu menționează prezența glutenului din făină de grâu, un alergen comun pentru multe persoane. Această omisiune pune în pericol sănătatea consumatorilor cu intoleranță sau alergie la gluten, motiv pentru care produsul a fost retras și el de la vânzare.

Măsuri de precauție pentru protejarea sănătății consumatorilor

Lidl își exprimă regretul pentru orice inconveniență creată și își reafirmă angajamentul pentru asigurarea siguranței alimentare a clienților săi.

Compania încurajează consumatorii care au achiziționat oricare dintre aceste produse să le returneze în orice magazin Lidl din România, garantând rambursarea integrală a costului, indiferent de prezentarea bonului de casă.

Aceste măsuri reflectă seriozitatea cu care Lidl și autoritățile responsabile de siguranța alimentară tratează orice potențial risc pentru sănătatea consumatorilor. Prin reacția promptă și transparentă, Lidl își demonstrează angajamentul de a oferi produse sigure și de înaltă calitate, reafirmând încrederea clienților în lanțul de magazine și în produsele sale.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter