in

Amenzi usturătoare pentru turiștii care urinează în mare și alte noi reguli pe plajele spaniole

Recent, autoritățile din Costa del Sol, Spania, au decis să impună amenzi semnificative pentru turiștii care urinează în mare.

Creșterea costurilor pe litoral: Cum vor fi afectate vacanțele românilor în 2024

Conform Euronews, turiștii care comit această „mică infracțiune” pot fi sancționați cu până la 750 de euro (aproximativ 3.700 de lei). Decizia de a implementa aceste are la bază preocupările legate de igienă și respect față de mediul înconjurător.

Deși urinarea în public este interzisă pe uscat din motive evidente, supravegherea acestui comportament în apă este mult mai dificilă. Autoritățile au adoptat măsuri stricte pentru a combate această problemă, iar amenzile variază în funcție de plaja pe care te afli.

Amenzi Variază în Funcție de Regiune

În orașul Vigo, din nordul Spaniei, turiștii trebuie să plătească 750 de euro pentru „evacuarea fiziologică pe sau în mare”. În Marbella, amenda inițială de 300 de euro a fost dublată, consilierii municipali adoptând o ordonanță care interzice urinarea în apă pe 25 de plaje din municipiul Malaga.

Aceste măsuri drastice au fost luate pentru a proteja mediul marin și a asigura o experiență plăcută pentru toți vizitatorii. Urina, deși compusă în principal din apă (95%), conține și substanțe precum uree, bacterii și reziduuri de medicamente, care pot fi dăunătoare pentru viețuitoarele marine și biodiversitate.

Alte Interdicții pe Plajele din Spania

Pe lângă interzicerea urinării în apă, noua ordonanță include și alte restricții. De exemplu, jucatul cu mingi în apă și rezervarea unei zone cu umbrelă sunt de asemenea interzise. Câinilor le este interzis accesul în apă, cu excepția plajelor special desemnate pentru animale.

În Marbella, au fost introduse amenzi și pentru fumătorii care aruncă mucuri de țigară pe plajă. Fumatul este complet interzis pe plajele din Mallorca, Ibiza și Menorca, iar nerespectarea acestei reguli poate atrage sancțiuni considerabile. În Benidorm, utilizarea săpunului sau șamponului la dușurile publice de pe plajă poate fi sancționată cu o amendă de 660 de euro. Fumătorii pot primi amenzi de până la 2.000 de euro pentru aruncarea mucurilor de țigară pe plajă.

Protejarea Mediului: Motive și Controverse

Aceste măsuri au fost introduse pentru a proteja mediul și a asigura sustenabilitatea ecosistemelor marine. Autoritățile consideră că urina este toxică pentru viețuitoarele marine și poate afecta biodiversitatea. Deși urina este compusă în principal din apă, celelalte cinci procente includ substanțe care pot fi dăunătoare.

Totuși, există și opinii contrare. Experții de la Societatea Americană de Chimie susțin că urina apare în cantități neglijabile în mediul marin și nu are un impact semnificativ asupra acestuia. Această controversă adaugă o dimensiune suplimentară discuțiilor privind necesitatea și eficacitatea acestor măsuri restrictive.

Un Nou Standard de Comportament pe Plajele Spaniol

Noile reguli impuse în Costa del Sol și în alte regiuni turistice din Spania stabilesc un nou standard de comportament pe plajă. Turiștii sunt obligați să respecte aceste reguli stricte pentru a evita amenzile usturătoare și pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Pentru mulți turiști români, aceste măsuri pot părea excesive, dar ele reflectă eforturile autorităților spaniole de a gestiona impactul turismului asupra resurselor naturale și asupra experienței generale a vizitatorilor. Respectarea acestor reguli nu doar că va preveni amenzile, dar va contribui și la menținerea frumuseții și sănătății plajelor pe termen lung.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter