in

Anunț MApN, mobilizarea este obligatorie! Cine nu se prezintă va primi amenzi usturătoare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a inițiat un exercițiu de mobilizare destinat rezerviștilor din județele Brăila și Galați.


Participarea este obligatorie, iar absența poate atrage după sine sancțiuni semnificative sub formă de amenzi.

a anunțat desfășurarea unui exercițiu de mobilizare intitulat MOBEX BR-GL-24 în perioada 8-12 aprilie, cu scopul de a verifica stadiul de pregătire al populației, economiei și teritoriului național pentru situații de apărare.

Exercițiul se înscrie într-o practică anuală, care cuprinde, în medie, aproximativ zece județe, fiind aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Astfel, rezerviștii din Brăila și Galați sunt chemați să participe la activități de pregătire specifică, esențiale pentru asigurarea securității naționale.

Prin exercițiul MOBEX BR-GL-24, autoritățile își propun să atingă mai multe obiective, printre care verificarea disponibilității resurselor umane și materiale necesare apărării și securității naționale, consolidarea legăturii între militarii activi și , precum și asigurarea unei pregătiri adecvate pentru diferite scenarii de apărare. Participarea la acest tip de exerciții este crucială pentru menținerea unui nivel înalt de pregătire și reacție în caz de necesitate.

Mobilizare în Brăila și Galați: Apelul MApN către rezerviști

Rezerviștii care aleg să ignore convocarea riscă amenzi considerabile, între 1.300 și 3.800 de lei, conform legislației în vigoare. Această măsură se bazează pe articolul 80 din Legea 446/2006, care stipulează că neprezentarea la exercițiile de mobilizare constituie contravenție și se pedepsește cu amendă. Valoarea punctului de amendă este calculată la 20% din salariul minim pe economie, ceea ce face ca sancțiunile financiare să fie semnificative.

Nu este prima dată când județele Brăila și Galați găzduiesc astfel de exerciții de mobilizare; evenimente similare au avut loc în 2011, respectiv 2015.

Aceste inițiative subliniază importanța pe care MApN o acordă pregătirii continue și adaptării la potențialele provocări ale securității naționale.

Prin organizarea și participarea la MOBEX BR-GL-24, România demonstrează angajamentul său neclintit față de menținerea păcii și securității atât pe plan intern, cât și în context internațional.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter