in

Bucureștiul îngheață în plină iarnă cu peste 1100 de blocuri fără apă caldă și căldură

Un număr alarmant de aproximativ 1.100 de blocuri, situate în Sectoarele 2 și 3, sunt afectate de lipsa apei calde și a căldurii.

Bucureștiul îngheață în plină iarnă cu peste 1100 de blocuri fără apă caldă și căldură

Această situație dezastruoasă a fost cauzată de o avarie majoră survenită joi la o conductă magistrală din zona Piața Iancului.

Detaliile problemei sunt îngrijorătoare: aproximativ 700 de imobile din Sectorul 2 și 400 din Sectorul 3 rămân fără servicii de bază, în condiții de iarnă aspră. Mai grav, 54 de blocuri din Sectorul 2 nu beneficiază deloc de agent termic.

Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica, a oferit detalii despre eforturile de remediere.

„Avaria este în curs de rezolvare. După golirea conductei, echipele tehnice lucrează acum la suduri și reparații. Se planifică finalizarea lucrărilor până sâmbătă, la ora 23.00. Totuși, rețeaua încă nu s-a echilibrat, ceea ce explică furnizarea agentului termic sub parametri în multe imobile,” a declarat Teodorescu.

Originea problemei

Compania Termoenergetica a furnizat informații despre sursa avariei. Problema a apărut pe o conductă de 1000mm diametru din zona Iancului, o conductă cu o vechime de aproape 50 de ani.

Procesul de reparație include închiderea, golirea și aerisirea conductei, urmat de suduri necesare reparațiilor.

Impactul asupra locuitorilor

Impactul acestei avarii este profund asupra locuitorilor afectați. În total, 313 blocuri din zonele Șoseaua Mihai Bravu, Piața Obor și Șoseaua Iancului au rămas fără furnizarea agentului termic până joi, 25 ianuarie, ora 23.00.

În plus, alte 57 de blocuri din zona Șoselei Mihai Bravu sunt afectate până în data de 27 ianuarie, ora 23.00.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter