in

Campania de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor reîncepe în București sub inițiativa lui Nicușor Dan

Nicușor Dan, edilul Capitalei, a făcut un anunț important pentru toți iubitorii de animale din București.

Campania de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor reîncepe în București sub inițiativa lui Nicușor Dan

Reînceperea campaniei de sterilizare și microcipare fără costuri pentru deținătorii de câini va avea loc pe 13 ianuarie. Inițiativa, care a cunoscut un mare succes în anul anterior, este un exemplu concret de acțiune municipală în favoarea sănătății publice și a integrității animalelor de companie.

Rezultatele Campaniei din 2023: Un Succes Remarcabil. Anul trecut, peste 3.100 de câini de rasă comună cu deținător au beneficiat de sterilizare gratuită, printr-o colaborare eficientă cu trei clinici veterinare mobile.

Aceste clinici și-au schimbat locația periodic, asigurându-se că toate sectoarele Capitalei sunt acoperite. Acest demers nu numai că a îmbunătățit sănătatea câinilor, dar a contribuit și la reducerea numărului de animale fără stăpân pe străzile orașului, un aspect vital pentru siguranța și curățenia urbană.

Implicațiile acestui proiect depășesc simpla îngrijire a câinilor. Sterilizarea reduce riscul unor boli grave și scade probabilitatea comportamentelor agresive, contribuind astfel la o coexistență armonioasă între animale și locuitorii orașului. De asemenea, microciparea facilitează identificarea rapidă și eficientă a câinilor pierduți sau abandonați, reunindu-i mai ușor cu familiile lor.

Măsuri Adiționale și Implicații Legale

Pe lângă continuarea campaniei de sterilizare și microcipare, Primăria Capitalei, prin ASPA, va relua și acțiunile de control și informare, începând cu 16 ianuarie.

Poliția Locală a Municipiului , alături de ASPA, va verifica dacă deținătorii de câini respectă legislația în vigoare referitoare la microcipare și sterilizare. Aceasta este o măsură esențială pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cât și pentru asigurarea bunăstării animalelor.

În 2023, echipele de control au vizitat 31.000 de imobile și au discutat cu peste 13.000 de persoane, descoperind că, din 10.576 de câini, doar 2.881 erau sterilizați și 3.827 microcipați.

Aceste cifre subliniază nevoia stringentă de conștientizare și acțiune. Încălcările legii au dus la aplicarea de amenzi semnificative, variind între 5.000 și 10.000 lei, demonstrând seriozitatea cu care autoritățile tratează această problemă.

Un oraș responsabil și prietenos cu animalele. Inițiativa Primăriei Capitalei reflectă o viziune modernă și responsabilă față de conviețuirea cu animalele în mediul urban. Într-un oraș în continuă creștere și dezvoltare, sănătatea publică și bunăstarea animalelor sunt interconectate și indispensabile pentru un mediu de viață de calitate.

Prin aceste acțiuni, Bucureștiul se aliniază la standardele europene de îngrijire a animalelor și demonstrează că este un oraș care își asumă responsabilitatea față de toți locuitorii săi, fie ei oameni sau animale.

Campania de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor, alături de acțiunile de control și informare, nu sunt doar măsuri administrative, ci și pași importanți către un oraș mai sigur, mai curat și mai prietenos. Bucureștenii sunt încurajați să participe activ și să contribuie la succesul acestei inițiative, pentru binele comunității și al prietenilor lor necuvântători.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter