Complexul acvatic din parcul Pantelimon se apropie de finalizare! Elevii din Sectorul 3 vor beneficia de acces gratuit
in

Complexul acvatic din parcul Pantelimon se apropie de finalizare! Elevii din Sectorul 3 vor beneficia de acces gratuit

Complexul Acvatic din parcul Pantelimon, un proiect așteptat cu interes de comunitate, se apropie de finalizare.


Primarul Sectorului 3, , a exprimat speranța că lucrările vor fi gata în toamna acestui an, aducând o veste bună pentru elevii din sectorul respectiv. Lucrările la complexul acvatic din Parcul Pantelimon, un proiect îndelung așteptat de locuitorii Sectorului 3, sunt în plină desfășurare.

Primarul Robert Negoiță a făcut o vizită la fața locului vineri dimineața, transmițând printr-un live pe Facebook stadiul avansat al lucrărilor. Primarul a subliniat că lucrările au intrat într-o fază decisivă, cu o atenție deosebită acordată detaliilor precum mozaicurile din zona de intrare și vestiarele.

Negoiță a exprimat optimismul că finalizarea complexului va avea loc în toamna acestui an. Un aspect deosebit al acestui proiect este că elevii din Sectorul 3 vor avea acces gratuit la complex, ceea ce va încuraja practicarea sporturilor acvatice și va contribui la un stil de viață sănătos.

O Istorie a întârzierilor și speranțe de finalizare

Complexul acvatic Pantelimon, ale cărui lucrări au început în 2018, a întâmpinat numeroase amânări. Inițial, termenul de finalizare a fost stabilit pentru noiembrie 2019, însă a fost extins succesiv până la sfârșitul anului 2022.

În vara anului 2022, Primăria Sectorului 3 a luat decizia de a concesiona complexul, cu condiția ca operatorul economic desemnat să finalizeze construcția. La sfârșitul anului 2022, lucrările erau finalizate în proporție de 70%.

În aprilie 2023, Consiliul Local a aprobat un buget suplimentar de aproape 50 de milioane de lei (10 milioane de euro) pentru ca societatea primăriei, Algorithm Construcții S3, să termine lucrările și să echipeze complexul cu echipamentele necesare.

Mesajul transmis de Negoiță subliniază importanța acestui proiect pentru comunitate: „Apa înseamnă viață, apa înseamnă sănătate. Mai ales pentru elevii din Sectorul 3 care vor avea acces aici gratuit. Avem nevoie de mișcare, avem nevoie de apă. La cât mai multe facilități, mai ales pentru copii! O zi frumoasă!”

Cu finalizarea așteptată în toamna acestui an, complexul acvatic promite să devină un centru important pentru activitățile sportive și de recreere în zona urbană.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter